Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

INFO-PICCJ, 25 ianuarie 2012


25 ianuarie 2012 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Talharie. Arestare. PJ Suceava

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au solicitat instanţei de judecată, la data de 24.01.2012, arestarea preventivă a inculpatului BURDUJA STEJĂREL sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie (2 fapte).

Magistraţii Judecătoriei Suceava au admis cererea procurorilor şi au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă, pe numele inculpatului, pentru o perioadă de 29 zile.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, la data de 24.01.2012, în intervalul orar 1945 – 2030, în timp ce se afla în cartierul Burdujeni din Municipiul Suceava, inculpatul Burduja Stejărel, prin folosirea de violenţe, a deposedat-o pe partea vătămată A.C. de un portofel în care se aflau bani şi acte personale.

De asemenea, a încercat să o deposedeze, tot prin violenţă, pe partea vătămată C.V. de o poşetă pe care aceasta o avea asupra sa.

Cercetările continuă în cauză în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

***

Talharie. Arestare. PJ Brasov

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov au solicitat instanţei de judecată, arestarea preventivă a inculpatului GHEORGHE SORIN sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie.

Magistraţii Judecătoriei Braşov au admis cererea procurorilor şi au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă, pe numele inculpatului, pentru o perioadă de 25 de zile.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, în data de 12.01.2012, în jurul orelor 2200, în timp ce se deplasa pe Strada Valea Cetăţii din Municipiul Braşov, inculpatul Gheorghe Sorin a deposedat-o, prin violenţă, pe partea vătămată S.R.I. de un telefon mobil. În urma violenţelor exercitate asupra părţii vătămate, aceasta a suferit leziuni traumatice care au necesitat pentru vindecare un număr de 5-6 zile de îngrijiri medicale.

Cercetările continuă în cauză în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

***

Conducere pe drumurile publice sub influenta bauturilor alcoolice. Trimitere in judecata. PJ Lugoj

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Lugoj au dispus, prin rechizitoriu,  la data de 17.01.2012, trimiterea în judecată a inculpatului  MOSCALIUC ALEXANDRU DOREL sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul având o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat următoarea situaţie de fapt:

La data de 07.10.2011, după ce a consumat băuturi alcoolice, inculpatul a condus un autoturism pe o stradă din Lugoj, ocazie cu care a acroşat un biciclist, care s-a dezechilibrat şi a căzut pe carosabil.

După producerea accidentului conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, ocazie cu care s-a stabilit că prezenta o valoare de 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În urma analizelor de laborator s-a stabilit că, la momentul producerii accidentului, inculpatul prezenta valori ale alcoolemiei de 2,60 respectiv 2,40 g/l alcool pur în sânge.

Dosarul a fost trimis spre competentă soluţionare Judecătoriei Lugoj.

***

Conducere pe drumurile publice sub influenta bauturilor alcoolice. Trimitere in judecata. PJ Lugoj

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Lugoj au dispus, la data de 18.01.2012, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpatului  POPA TRAIAN sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul având o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.

Probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale a relevat următoarele:

La data de 07.02.2011, după ce a consumat băuturi alcoolice,  inculpatul, a condus un autovehicul de marfă pe DN 68A, ocazie cu care, într-o curbă periculoasă a pierdut controlul volanului şi a intrat pe contrasens provocând un accident rutier soldat cu pagube materiale.

După identificarea de către organele de poliţie inculpatul  a fost condus la spital pentru analize de laborator, ocazie cu care s-a constatat faptul că prezenta valori ale alcoolemiei  de 1,20 la prima probă, respectiv 1,00 g/l alcool pur în sânge la cea de a doua probă.

Dosarul a fost trimis spre competentă soluţionare Judecătoriei Lugoj.

***

Conducere pe drumurile publice sub influenta bauturilor alcoolice. Trimitere in judecata. PJ Lugoj

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Lugoj au dispus, prin rechizitoriu,  la data de 23.01.2012, trimiterea în judecată a inculpatului  URSULESCU OVIDIU SEBASTIAN sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul având în sânge o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.

Probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale a relevat următoarea situaţie de fapt:

La data de 24.07.2011, după ce a consumat băuturi alcoolice într-o discotecă a  condus un autovehicul pe drumurile public, context în care, pe o stradă din localitate a intrat în coliziune cu stâlpii ornamentali din faţa primăriei.

Fiind identificat de către organele de poliţie şi condus la spital pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, a rezultat că prezenta valori de 2,15, respectiv 2,00 g/l alcool pur în sânge.

Dosarul a fost trimis spre competentă soluţionare Judecătoriei Lugoj.

***

Furt calificat. Arestare. PJ Faurei

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Făurei au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpaţilor PITULICE MITICĂ sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de violare de domiciliu şi furt calificat şi CARAMAN CĂTĂLIN MITICĂ sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire.

Magistraţii Judecătoriei Făurei au admis propunerea procurorilor şi au dispus emiterea unor mandate de arestare preventivă pentru 29 zile pe numele inculpaţilor.

Din probatoriul administrat  în cauză, până la acest moment al urmăririi penale,  a rezultat următoarea situaţie de fapt :

În noaptea de 17/18.01.2012, inculpatul Pitulice Mitică a pătruns fără drept în curtea şi apoi în crama locuinţei părţii vătămate I. G. de unde a sustras o bicicletă, diferite unelte, produse de curăţenie precum şi produse alimentare.

În aceeaşi noapte, inculpatul Caraman Cătălin l-a ajutat pe Pitulice Mitică să transporte în localitatea Roşiori bunurile sustrase părţii vătămate, iar la data de 18.01.2012 a primit o parte din bunurile respective, cunoscând că proveneau din săvârşirea infracţiunii de furt.

***

Furt calificat. Arestare. PJ Timisoara

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara au dispus, la data de 22 ianuarie 2012, punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva inculpaţilor URSA SIMION sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat şi KOVACS GABRIEL sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la furt calificat şi au solicitat, totodată, instanţei de judecată arestarea preventivă a celor doi inculpaţi.

Magistraţii Judecătoriei Timişoara au încuviinţat propunerea procurorilor şi au dispus emiterea unor mandate de arestare preventivă pe numele inculpaţilor pentru 29 zile.

Probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a relevat următoarea situaţie de fapt:

În seara zilei de 18.01.2012, prin escaladarea gardului împrejmuitor al unui imobil din Timişoara, inculpatul Ursa Simion, a pătruns în curtea imobilului şi apoi în locuinţă, de unde a sustras bucăţi de cupru găsite în interiorul carcaselor unor televizoare pe care le-a spart în prealabil.

În seara zilei de 21.01.2012, inculpatul Ursa Simion împreună cu inculpatul Kovacs Gabriel, au pătruns în interiorul aceluiaşi imobil, fiind surprinşi în timp ce încercau să sustragă 4 cauciucuri auto.

Cercetările continuă în cauză, în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

>> sursa: mpublic.ro

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică