Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

bpv GRIGORESCU STEFANICA a consiliat BIP Grup Romania in vanzarea pachetului majoritar de parti sociale ale companiei catre SPAR Group


27 ianuarie 2012 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Flux informații

bpv GRIGORESCU ŞTEFĂNICĂ a asigurat consultanţa juridică pentru BIP Grup, lider pe piaţa locală de merchandising, în negocierea contractului de cesiune de părţi sociale, încheiat în decembrie 2011 cu compania americană SPAR Group.

În anul 2007, BIP Grup a vândut 50% din capitalul social către fondul de investiţii britanic IMSG. Tranzacţia a fost estimată la suma de 3.3 milioane USD şi a fost asistată, din punct de vedere juridic, tot de bpv GRIGORESCU ŞTEFĂNICĂ. În anul 2011, fondul de investiţii britanic a vândut acţiunile BIP Grup către compania americană SPAR Group. Prin noua alianţă, BIP Grup vizează atât extinderea activităţilor companiei în pieţele emergente din sud-estul Europei, cât şi securizarea poziţiei sale din piaţa locală, prin lansarea unor noi oferte de servicii şi a unei noi serii de investiţii în structura logistică a companiei, inclusiv în dezvoltarea aplicaţiilor din sfera comunicaţională.

Echipa bpv GRIGORESCU ŞTEFĂNICĂ a fost formată din Alexandru Rusu, avocat partener, şi Flavius Florea, avocat colaborator. Consultanța juridică a fost acordată pe întreaga durată a negocierilor şi a inclus aspecte juridice de fuziuni şi achiziții și de drept fiscal. „Discuţiile şi negocierile au fost derulate pe parcursul câtorva luni de zile, timp în care avocaţii bpv GRIGORESCU ŞTEFĂNICĂ ne-au susţinut, ca întotdeauna, prin servicii excelente de consultanţă juridică.” a declarat domnul Eugen Saulea, director general BIP.

Practica de fuziuni şi achiziţii a bpv GRIGORESCU ŞTEFĂNICĂ are o pondere de peste 30% în practica globală a societăţii.

***

BIP Grup (Business Ideas Provider Grup România) furnizează servicii de trade marketing şi vânzări. Portofoliul de clienţi al BIP include companii importante multinaţionale din sectorul FMCG: Coca Cola, Phillip Morris, JTI, BAT, Kraft Foods, Nestlé, Interbrands, Ursus Breweries, Overseas, Agroalim, Alexandrion, Metrou, Monte Bianco, De Silva, Zarea etc. În anul 2011, BIP Grup a înregistrat o cifră de afaceri de peste 3,9 milioane euro, în creştere cu 1,8 % faţă de anul 2010 şi cu 31,7 % faţă de anul 2009.

Fiind infiinţată în anul 1967, SPAR Group este un puternic jucător internaţional în piaţa serviciilor de merchandising şi marketing, activ în SUA, Canada, Japonia, India, China, Hong Kong, Africa de Sud, Australia, Turcia, Mexic, ca şi în pieţele emergente din Europa.

***

bpv GRIGORESCU ŞTEFĂNICĂ este o societate românească de avocaţi creată prin fuziunea societăţilor bpv GRIGORESCU şi Ştefănică & Florea ce a avut loc în martie 2011. Societatea oferă servicii de consultanţă juridică şi reprezentare în domeniile de dreptul concurenţei, drept bancar şi financiar, drept societar şi comercial, litigii şi arbitraj, dreptul muncii şi pensii, energie, mediu şi autorizaţii, drept european, fuziuni şi achiziţii, achiziţii publice şi concesiuni, drept imobiliar şi al construcţiilor, drept fiscal. bpv GRIGORESCU ŞTEFĂNICĂ este membru fondator al bpv LEGAL, o alianţă de societăţi independente de avocatură în domeniul comercial, reprezentată în Bratislava, Bruxelles, Bucureşti, Budapesta, Praga şi Viena, care oferă servicii de consultanţă juridică multijurisdicţională în Centrul şi Estul Europei.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică