Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

INFO-PICCJ, 27 ianuarie 2012
27.01.2012 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Comunicate parchete, Content, Drept penal
JURIDICE - In Law We Trust

Lipsire de libertate si omor. Arestare. PT Buzau

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău au înaintat, la data de 25.01.2012, instanţei de judecată propunerea de arestare preventivă a inculpatului MIU GHEORGHE sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lipsire de libertate si omor.

Magistraţii Tribunalului Buzău au admis propunerea procurorilor si au dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioada de 29 de zile.

Probatoriul administrat in cauză, până în acest moment al urmăririi penale, a relevat următoarea situaţie de fapt:

În noaptea de 23/24.01.2012, în timp ce se afla la domiciliul său, inculpatul Miu Gheorghe a avut un conflict spontan cu victima M.G. pe care a îmbrâncit-o, a lovit-o cu coada unui topor în diferite zone ale corpului iar ulterior a imobilizat-o, acţiune care a condus la decesul acesteia.

Cercetările continuă în cauză pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi în vederea stabilirii răspunderii judiciare.

***

Tentatica la omor deosebit de grav. Arestare. PT Suceava

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpatului BURACIUC NICUŞOR-COSTEL sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la omor deosebit de grav.

Magistraţii Tribunalului Suceava au admis cererea procurorilor şi au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, la data de 04.12.2011, în jurul orelor 2330, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, inculpatul Buraciuc Nicuşor-Costel a avut un conflict cu concubina sa, motiv pentru care aceasta a solicitat intervenţia unui echipaj de poliţie. La faţa locului s-a deplasat un agent de poliţie care se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu,  asupra căruia inculpatul a exercitat acte de violenţă, lovindu-l de mai multe ori cu un cuţit la nivelul capului şi al corpului, cauzându-i leziuni în zone vitale.

Cercetările continuă în cauză pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi în vederea stabilirii răspunderii judiciare.

***

Deces minor. Cercetari. PT Maramures

Pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş a fost înregistrată o cauză penală în care se efectuează cercetări cu privire la decesul unui minor în vârstă de 3 luni.

Din primele cercetări a rezultat faptul că, la data de 19.01.2012, în jurul orelor 1300, o persoană a aplicat minorului E.G.A. lovituri cu un corp contondent în zona capului, cauzându-i leziuni craniene grave care au condus la decesul acestuia.

Învinuitul a fost internat într-o unitate medicală de specialitate, în vederea expertizării medico-legale psihiatrice urmând a fi dispuse măsurile care se vor impune.

Cercetările continuă în cauză, în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii penale.

***

Corupţie sexuală. Trimitere in judecata. PT Tulcea

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea au dispus, prin rechizitoriu, punerea în mişcare a acţiunii penale şi trimiterea în judecată a inculpatului T.A. sub aspectul săvârşirii a patru infracţiuni de corupţie sexuală.

Din probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale a rezultat următoarea situaţie de fapt:

La data de 15.05.2011, în jurul orelor 1600,  inculpatul T.A. (în vârstă de 16 ani şi 10 luni) le-a ademenit în locuinţa sa pe minorele N.N.D. şi R.M.N., în vârstă de 9 şi respectiv 10 ani, unde le-a atins în zonele intime,  una dintre victime fiind dezbrăcată de pantaloni ca şi inculpatul, iar cu ambele fetiţe autorul a simulat întreţinerea de acte sexuale.

Din probatoriul administrat a mai rezultat că inculpatul T.A. a mai procedat la fel şi la data de 14.05.2011 cu minora N.N.D. (nepoata sa), când în acelaşi imobil a exercitat acte de corupţie sexuală, iar într-o zi de la începutul lunii mai 2011, a mimat întreţinerea de acte sexuale cu minora R.M.N., de 10 ani într-o anexă din curtea locuinţei sale.

Cauza a fost înaintată, spre competentă soluţionare,  Judecătoriei Tulcea.

***

Tâlhărie şi complicitate la tâlhărie. Trimitere in judecata. PJ Baia Mare

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpaţilor PETRAR PETRU-ANDREIMICLE VLAD-PAUL şi AVRAM ALEXANDRA sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tâlhărie şi complicitate la tâlhărie.

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat faptul că, inculpatul Petrar Petru-Andrei, fiind ajutat de ceilalţi doi inculpaţi, Micle Vlad-Paul şi Avram Alexandra, a pătruns într-un magazin de bijuterii din Municipiul Baia Mare, unde utilizând spray lacrimogen asupra părţilor vătămate S.I., S.M., H.A.M. a sustras bijuterii din aur în sumă de 36.189,10 lei.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Baia Mare.

***

Dare de mita. Cercetari. PT Suceava

Pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava a fost constituită, la data de 27.01.2012, o cauză penală în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită.

Din primele cercetări a rezultat faptul că, fiind supus unui control, reprezentantul a două societăţi comerciale ce au ca obiect comercializarea materialului lemnos, a promis şi oferit unui membru al echipei de control suma de 1000 euro pentru a nu-şi îndeplini corespunzător atribuţiile de serviciu şi a-i comunica rezultatul inventarierii materialului lemnos pentru a-l corela cu datele din evidenţele scriptice.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii penale.

***

Tentativa la omor calificat si complicitate la tentativa la omor calificat. Trimitere in judecata. PT Maramures

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş au dispus, la data de 26.01.2012, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului TURCUŞ GHEORGHE sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la omor calificat, precum şi a inculpatei DUNCA ANUŢA MARIA sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la tentativă la omor calificat.

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat faptul că inculpata Dunca Anuţa Maria era căsătorită cu partea vătămată D.G.I., însă avea o relaţie extraconjugală cu inculpatul Turcuş Gheorghe. În acest context, inculpata l-a determinat pe concubinul ei, inculpatul Turcuş Gheorghe, să suprime viaţa soţului ei, ajutându-l, totodată, la comiterea faptei.

Astfel, urmare unei înţelegeri prealabile, în seara zilei de 30.12.2011, în jurul orei 2320, inculpata Dunca Anuţa Maria a determinat, sub un anume pretext, pe partea vătămată D.G.I. să iasă afară din locuinţă, moment în care a fost atacată de către inculpatul Turcuş Gheorghe care i-a aplicat şapte lovituri cu toporul, în zona capului.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Maramureş.

>> sursa: mpublic.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti