Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

PwC: Companiile trebuie sa refinanteze datorii de 2.000 de miliarde USD in 2012
31.01.2012 | JURIDICE.ro

La nivel mondial, competiţia acerbă pentru atragerea de capital s-ar putea să pună mari probleme companiilor atunci când vor căuta să-şi refinanţeze datoriile în acest an.

Credite de peste 2.000 de miliarde de dolari (Source: Standard & Poor’s) trebuie să fie refinanţate la nivel global, iar în regiunea EMEA (Europa, Orientul Mijlociu şi Africa) trebuie refinanţate împrumuturi de 250 de miliarde de dolari (Source: BIS), arată recentul raport PwC Investor view, „How to win the competition for capital”.

Specialiştii în investiţii au avertizat PwC că acele companii care nu-şi vor prezenta în mod transparent informaţiile legate de cashflow şi de datoriile contractate s-ar putea să întâmpine dificultăţi în a obţine surse de finanţare. Va exista o luptă serioasă pentru capital, iar managementul companiilor s-ar putea să descopere că nu va putea obţine refinanţări în condiţiile cu care era obişnuit.

Împrumuturile pe termen de 5 ani contractate în 2007 trebuie refinanţate în cursul acestui an, iar condiţiile dificile de piaţă îi vor determina pe creditori să-şi înăsprească criteriile de acordare a creditelor, arată PwC.

„Companiile s-au văzut deja puse în faţa unei monitorizări mai stricte din partea instituţiilor de reglementare şi a investitorilor. În actualul climat economic, incapacitatea de a prezenta foarte clar informaţiile legate de lichiditate şi îndatorare poate face diferenţa dintre a rămâne la suprafaţa apei sau a te îneca. Dacă firmele doresc să rămână bancabile în actualul climat financiar, informaţia financiară de calitate este esenţială”, a declarat John Webster, Liderul Departamentului de Audit al PwC România.

PwC a analizat cele mai recente raportări anuale ale companiilor incluse în indicele FTSE 100 pentru a vedea practicile acestora în materie de transparenţă a situaţiilor financiare, iar analiza a relevat faptul că:

– Numai 55% dintre companiile incluse în indicele FTSE 100 au furnizat informaţii suficient de detaliate cu privire la structura datoriilor lor pentru ca investitorii să poată înţelege cu exactitate cum a evoluat balanţa financiară de-a lungul anului.

– Numai 38% dintre companiile incluse în acelaşi indice FTSE 100 oferă informaţii detaliate referitoare la data de maturitate a împrumuturilor contractate, pentru ca investitorii să aibă o imagine clară a sumelor de rambursat în următorii 5 ani.

– 48% dintre companii nu oferă informaţii simplificate referitoare la fluxul de numerar, ceea ce-i forţează pe investitori să caute informaţia relevantă în note complexe de subsol. „Înţelegerea declaraţiilor financiare este uneori ca şi cum ai face un puzzle având la dispoziţie numai jumătate din piese şi fără imaginea de pe copertă”, a declarat un investitor.

Dintre companiile din indicele FTSE 100, numai 12% au respectat toate aceste criterii.

Raportul PwC, Investor view, ‘How to win the competition for capital’, prezintă zonele cheie de raportare pe care investitorii ar dori să le vadă îmbunătăţite.

Aceştia au indicat 3 domenii în care schimbările modalităţilor de raportare ar putea să sporească şansele de a accesa finanţare:

Prezentarea fluxului de numerar, pentru ca investitorii să poată înţelege capacitatea managementului de a susţine serviciul datoriei;

Prezentarea ajustărilor datoriilor nete, pentru ca investitorii să vadă felul în care balanţa financiară s-a schimbat de-a lungul anului;

Nivelul datoriei, pentru a vedea nevoia viitoare de finanţare a companiei.

„Anul 2012 va fi unul dificil pentru companii, în condiţiile în care pieţele financiare sunt în continuare afectate de turbulenţe. Acest lucru a dus la un mediu de finanţare foarte dificil. Condiţiile de creditare din 2012 sunt foarte diferite de cele de dinainte de începerea crizei, iar companiile româneşti care intenţionează să-şi refinanţeze datoriile anul acesta,  ar trebui să ia în calcul recomandările analiştilor cu privire la transparenţa raportărilor financiare, altfel riscă să-şi compromită şansele de obţine finanţarea de care au nevoie”, a concluzionat Webster.

Despre PwC: Firmele din reţeaua PwC ajută organizaţiile şi indivizii să creeze valoarea adăugată de care au nevoie. Suntem o reţea de firme prezentă în 158 de ţări cu aproape 169.000 de specialişti dedicaţi oferirii de servicii de calitate de audit, consultanţă fiscală şi consultanţă pentru afaceri.


Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.