Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Presedintii curtilor de apel s-au intalnit cu membri ai CSM


1 februarie 2012 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Luni, 30 ianuarie 2012, la sediul Consiliului Superior al Magistraturii a avut loc o întâlnire a Preşedintelui Consiliului Superior al Magistraturii, doamna judecător Alina Nicoleta Ghica, cu reprezentanţii conducerilor a 14 curţi de apel, potrivit unui comunicat al CSM.

La această întâlnire au participat domnul judecător Adrian Bordea, de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, domnul Cătălin Marian Predoiu, ministrul Justiţiei, precum şi membri ai Consiliului Superior al Magistraturii – doamnele judecător Ana Cristina Lăbuş, Mona Maria Pivniceru, şi domnii judecători Mircea Aron, Nicolae Horaţius Dumbravă, Adrian Toni Neacşu, Alexandru Şerban şi Badea Marius Tudose.

În cadrul discuţiilor au fost dezbătute prevederile noului Regulament de promovare a judecătorilor la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în legătură cu care domnul judecător Adrian Bordea a transmis observaţiile Înaltei Curţi, precum şi propunerea instanţei supreme de a-i trece în lista pentru selectarea comisiilor de promovare pe toţi judecătorii de la ÎCCJ.

Un alt punct important de pe agenda întâlnirii l-a reprezentat analiza problemelor pe care le ridică în faţa sistemului judiciar intrarea în vigoare a noului Cod civil şi a noului Cod de procedură civilă. În acest context, participanţii au subliniat faptul că, fără o adaptare corespunzătoare a schemelor de personal, atât în privinţa magistraţilor, cât şi a personalului auxiliar, succesul implementării noilor coduri nu poate fi garantat. Totodată, au fost relevate o serie de probleme vizând aplicarea NCC, precum şi unele legate de modalităţile de colaborare între instanţe şi autorităţile publice locale în materia tutelei.

A fost analizată şi problema domeniului www.infocsm.ro, proprietate a Consiliului Superior al Magistraturii, sub aspectul relocării acestuia pe serverul care asigură serviciile informatice şi pentru site-ul oficial al CSM, precum şi în privinţa propunerilor în legătură cu noul său conţinut informaţional.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii