Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

INFO-PICCJ, 31 ianuarie 2012
31.01.2012 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Comunicate parchete, Content, Drept penal
JURIDICE - In Law We Trust

Omor. Arestare. PT Tulcea

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea au dispus, la data de 28.01.2012, punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea inculpatului  ŞTEFĂNESCU ADRIAN–FLORIN sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor. Totodată, în cursul zilei de 28.01.2012, procurorii au solicitat magistraţilor Tribunalului Tulcea arestarea preventivă a inculpatului, cerere admisă de judecători, care au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile pe numele inculpatului.

Din probatoriul administrat în cauză până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, la data de 26.01.2012, în jurul orelor 1645, pe fondul consumului de băuturi alcoolice şi a provocării venite din partea victimei, inculpatul Ştefănescu Adrian-Florin i-a aplicat victimei L.E. (unchiului său), o lovitură de cuţit în zona abdominală, producându-i o leziune a ficatului şi hemoragie intra-abdominală, ceea ce a condus la decesul acesteia.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii penale.

***

Omor calificat. Arestare. PT Tulcea

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea au solicitat, la data de 10.01.2012, instanţei de judecată arestarea preventivă în lipsă a inculpatului MITITELU IONUŢ-ALEXANDRU sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat.

Cererea procurorilor a fost admisă de magistraţii Tribunalului Tulcea, care au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile pe numele inculpatului.

La data de 17.01.2012, inculpatul Mititelu Ionuţ-Alexandru a fost depistat pe teritoriul Spaniei şi reţinut în vederea punerii în executare a mandatului de arestare preventivă emis pe numele său de Tribunalul Tulcea.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, în seara zilei de 5.01.2012, pe fondul unor relaţii conflictuale mai vechi şi a consumului de băuturi alcoolice, inculpatul a mers la magazinul victimei Ş.I., pe care a agresat-o, împrejurare în care inculpatul i-a fracturat mai multe coaste, producându-i leziuni care au condus la hemoragie internă, după care i-a obturat căile respiratorii cu mâna până ce aceasta a decedat.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii penale.

***

Tentativa la omor deosebit de grav. Trimitere in judecata. PICCJ

Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus, la data de 24.01.2012, trimiterea în judecată a inculpatului DRAGU VALI – NICOLAE sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la omor deosebit de grav.

Din probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a rezultat următoarea situaţie de fapt:

La data de 09.10.2010, inculpatul, pe fondul unui conflict preexistent şi al geloziei, a lovit-o în mod repetat cu un cuţit pe partea vătămată B.F.R.,  fosta sa concubină, aflată în vizită, în timp ce aceasta ţinea în braţe minorul rezultat din concubinajul celor doi. Partea vătămată obişnuia să îl viziteze pe inculpat în locuinţa în care acesta stătea, fără forme legale, de când suferise amputarea ambelor picioare în urma unei tentative suicidale.

La ţipetele de ajutor ale părţii vătămate a intervenit o martoră, care a luat copilul minor, iar partea vătămată a reuşit să fugă în curtea imobilului, unde, după ce a relatat ce i s-a întâmplat, şi-a pierdut cunoştinţa.

În urma agresiunii, partea vătămată B.F.R. a fost internată în mai multe unităţi spitaliceşti, fiind supusă chiar unei intervenţii chirurgicale.

Mai trebuie precizat faptul că, după agresiunea comisă prin cruzimi, partea vătămată B.F.R. a rămas în stare vegetativă, fiind posibilă menţinerea acesteia în viaţă numai datorită conduitei terapeutice corecte şi aplicată la timp.

Expertiza medico-legală întocmită în cauză a concluzionat faptul că partea vătămată a prezentat la data de 09.10.2010 multiple plăgi sângerânde la nivelul scalpului (frontal stâng, parietal bilateral), braţ stâng; multiple plăgi la nivelul hemitoracelui stâng, postero-lateral, lomba dreaptă; şoc hemoragic şi traumatic; ischemie cerebrală întinsă (frontal şi parietal bilateral, nuclei bazali, capsulă internă).

Având în vedere complexitatea şi gravitatea leziunilor traumatice menţionate precizăm că acestea au fost produse în dinamică prin lovire repetată cu corp înţepător-tăietor (cuţit sau orice obiect asemănător) ele interesând mai multe regiuni anatomice şi organe interne cu risc vital, leziunile punându-i în primejdie viaţa.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Bucureşti.

>> sursa: mpublic.ro

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti