Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

DNA. Judecator trimis in judecata


31 ianuarie 2012 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Content, Drept penal
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor:

TOPOR ANIŞOARAîn stare de arest preventiv, judecător la Judecătoria Focşani, în sarcina căreia s-au reţinut infracţiunile de luare de mită şi trafic de influenţă, ambele în formă continuată şi

LĂDUNCĂ AUREL, fratele inculpatei Topor Anişoara, consilier în cadrul Consiliului Judeţean Vrancea, în sarcina căruia s-au reţinut următoarele infracţiuni:
complicitate la infracţiunea de luare de mită,
complicitate la infracţiunea de dare de mită,
complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă, toate în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

În cursul lunii iunie 2010, inculpata Topor Anişoara, în calitate de judecător la Judecătoria Focşani, în mod direct şi prin intermediul fratelui său, Lăduncă Aurel, a pretins şi primit de la un denunţător sumele de 80.000 de lei şi 700 de euro pentru a pronunţa o hotărâre judecătorească favorabilă denunţătorului care urmărea să devină proprietarul a 13 hectare de teren în baza unei acţiuni civile în revendicare. După primirea banilor, la data de 5 octombrie 2010, inculpata Topor Anişoara a pronunţat, pe fond, o hotărâre judecătorească prin care a obligat Comisia locală de aplicare a legii fondului funciar de pe lângă Primăria Focşani să elibereze un proces-verbal de punere în posesie şi Comisia judeţeană de aplicare a fondului funciar de pe lângă Prefectura Vrancea să elibereze titlul de proprietate.
De asemenea, în cursul lunilor iulie 2010 şi martie 2011, inculpata Topor Anişoara a pretins şi primit de la denunţător mai multe foloase constând în lucrări de amenajare a casei sale de vacanţă (tâmplărie metalică cu geam termopan, balustrade şi grilaje metalice, renovarea acoperişului) pentru a-i facilita denunţătorului obţinerea unei hotărâri judecătoreşti favorabile şi în calea de atac a recursului.
La rândul său, inculpatul Lăduncă Aurel a intermediat relaţia dintre Topor Anişoara şi s-a ocupat de asigurarea foloaselor pretinse de judecător: transmiterea sumelor de bani de la denunţător către inculpata Topor Anişoara şi a primit de la denunţător suma de 3.800 de euro pentru renovarea acoperişului casei de vacanţă.
La data de 9 decembrie 2011, Curtea de Apel Bucureşti a dispus arestarea preventivă a inculpatei Topor Anişoara pe un termen de 29 de zile, măsură ce a fost prelungită ulterior. Faţă de inculpatul Lăduncă Aurel, procurorii au luat măsura obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu pe un termen de 30 de zile, măsură ce subzistă şi în prezent.

În vederea confiscării, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unui imobil aparţinând inculpatei Topor Anişoara.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Curtea de Apel Galaţi.

>> sursa: dna.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Cont profesional
JURIDICE Comunicare

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro