Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Obligativitatea respectarii Codului etic de catre medici sa fie prevazuta in noua lege a sanatatii


3 februarie 2012 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Joi, 2 februarie 2012, Ministerul Sanatatii a organizat o dezbatere privind elaborarea noului proiect legislativ privind organizarea si functionarea sistemului sanitar, potrivit unui comunicat al MS.

La intalnire au participat reprezentantii asociatiilor producatorilor si distribuitorilor de medicamente din Romania.

În timpul discuţiilor, aceştia şi-au arătat disponibilitatea de a participa la elaborarea noii legislaţii din domeniul sanitar şi au apreciat faptul că,  pentru prima oară, o instituţie publică organizează dezbateri încă de la acest nivel de proiect.

Reprezentanţii producătorilor şi distribuitorilor solicită ca noua lege a Sănătăţii să asigure mecanisme economice de creştere a finanţărilor în sistemul sanitar, astfel încât să se ajungă la un cadru care să aducă pacienţii cât mai aproape de tratamentele de care au nevoie şi de medicamentele inovatoare.

De asemenea, au propus ministerului organizarea unor grupuri de lucru care să dezbată teme pe care le consideră necesare a se regăsi în lege, respectiv realizarea unui echilibru în piaţă, respectarea codului etic sau reducerea termenelor de plată la medicamente.

Reprezentaţii producătorilor şi distribuitorilor au cerut ca discuţiile să continuie la nivel tehnic.

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Cont profesional
JURIDICE Comunicare

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro