Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

INFO-PICCJ, 2 februarie 2012


2 februarie 2012 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Drept penal, Flux informații

Act sexual cu un minor. Arestare. PJ Craiova

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpatului Colan Rober-Constantin sub aspectul săvârşirii infracţiunii de act sexual cu un minor.

Magistraţii Judecătoriei Craiova au admis propunerea procurorilor şi au dispus arestarea preventivă pe o perioadă de 29 zile a inculpatului Colan Rober-Constantin.

Probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale a relevat următoarea situaţie de fapt:

În perioada septembrie 2010 – ianuarie 2012, inculpatul Colan Rober-Constantin a întreţinut, în mod repetat, acte sexuale cu minora G.D.M. (în vârstă de 15 ani şi 6 luni), care se afla de mai mulţi ani în îngrijirea sa.

Cercetările continuă în cauză, în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirea răspunderii juridice a inculpatului.

***

Talharie si furt calificat. Arestare. PT Timisoara

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara au dispus, la data de 31 ianuarie 2012, punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva inculpatului U.M.M. (15 ani) sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tâlhărie (2 fapte) şi furt calificat (6 fapte), precum şi împotriva inculpatului T.O.M. (15 ani) sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tâlhărie şi furt calificat (3 fapte).

Totodată, procurorii au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a celor doi inculpaţi, cerere admisă de magistraţii Judecătoriei Timişoara care au emis mandate de  arestare preventivă pe numele inculpaţilor pentru o perioadă 14 zile.

Din probatoriul administrat în cauză până la acest moment al urmăririi penale, a reieşit următoarea situaţie de fapt:

În perioada 05.11.2011 – 25.01.2012, inculpaţii au sustras mai multe bunuri (aparate GPS, radio CD, ceas de taxare, două calorifere, butelii de aragaz şi un aragaz) din diferite autoturisme parcate pe raza Municipiului Timişoara, dintr-o locuinţă, precum şi dintr-un magazin aparţinând unei societăţi comerciale.

În seara zilei de 31.12.2011, inculpaţii le-au deposedat, prin violenţă, pe părţile vătămate C.P. si L.M.A. de telefoanele mobile şi sumele de bani pe care acestea le aveau asupra lor.

Cercetările continuă în cauză, în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

***

Lipsire de libertate in mod ilegal si viol. Trimitere in judecata. PT Suceava

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus, la data de 01.02.2012, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpaţilor Perdei Petru Leonard (în stare de arest preventiv) şi Hasiuc Nicoleta sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lipsire de libertate în  mod ilegal şi viol, respectiv complicitate la aceste infracţiuni.

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat faptul că în, după-amiaza zilei de 13.12.2011, în jurul orelor 1600, ajutat de către inculpata Hasiuc Nicoleta, inculpatul Perdei Petru Leonard a dus-o pe partea vătămată (minoră) în beciul locuinţei sale, unde a reţinut-o în mod ilegal aproximativ 2 ore şi cu care, împotriva voinţei acesteia, a întreţinut un raport sexual.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Suceava.

***

Vatamare corporala din culpa. Trimitere in judecata. PCA Galati

Procurori ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi au dispus, prin rechizitoriu, punerea în mişcare a acţiunii penale şi trimiterea în judecată a inculpaţilor Gavrilă Paul-Alexandru (ofiţer de poliţie) şi Dobre Maximilian-Bogdan sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat faptul că, la data de 17.07.2011, în jurul orelor 1745, în timp ce conducea un autoturism pe raza Municipiului Galaţi, inculpatul Gavrilă Paul-Alexandru a efectuat o manevră de viraj la stânga trecând peste marcajul longitudinal dublu continuu şi a fost lovit din lateral de o motocicletă condusă de inculpatul – parte vătămată Dobre Maximilian-Bogdan care a pătruns pe contrasens efectuând, astfel, o depăşire neregulamentară. Acesta din urmă se afla pe motocicletă împreună cu partea vătămată B.R.M..

În urma impactului, inculpatul – parte vătămată Dobre Maximilian-Bogdan a suferit leziuni traumatice pentru care au fost necesare un număr 180 – 200 zile de îngrijiri medicale, iar partea vătămată B.R.M. a suferit o fractură corp mandibular drept şi stâng şi o fractură segmentară maxilar superior frontal cu intruzia şi expulzia  dinţilor.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Curţii de Apel Galaţi.

>> sursa: mpublic.ro

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică