Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro

Tribunalul Maramures. Despre articole denigratoare care afecteaza imaginea justitiei
06.02.2012 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Tribunalul Maramures a dat publicitatii vineri, 3 februarie 2012, urmatoarele precizari cu privire la articolelor denigratoare apărute în săptămânalul regional «Jurnalul de Vineri» şi în publicaţia online «www.izpenal.ro», articole care afectează imaginea justiţiei:

În cadrul sistemului judiciar, controlul cu privire la legalitatea şi temeinicia hotărârilor judecătoreşti se realizează exclusiv prin căile de atac prevăzute de lege de către instanţele judecătoreşti îndreptăţite potrivit dispoziţiilor normative în vigoare, nici judecătorii, nici conducerea instanţelor neputând comenta în vreun fel procedurile şi hotărârile judecătoreşti.

În aceste condiţii, orice comentarii ori dezbateri publice rău-intenţionate, făcute pe marginea vreunei cauze ori a judecătorilor, de către persoane care au sau nu interes în cauză, pot afecta cursul firesc al actului de justiţie şi pot aduce prejudicii justiţiei în ansamblul ei.

Pe de altă parte, activitatea sau conduita necorespunzătoare a judecătorilor, încălcarea obligaţiilor profesionale în raporturile cu justiţiabilii ori săvârşirea de către aceştia a unor abateri disciplinare, pot fi reclamate Consiliului Superior al Magistraturii, această instituţie fiind abilitată să efectueze verificări în materie disciplinară prin intermediul inspecţiei judiciare.

În plus, referitor la conducerea Tribunalului Maramureş, precizăm că la data de 1 ianuarie 2012, funcţia de preşedinte al Tribunalului Maramureş a devenit vacantă, ca urmare a pensionării domnului judecător Pop-Cerneanu Mihai, în prezent procedurile de numire a noului preşedinte fiind în derulare.

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.