Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Tribunalul Maramures. Despre articole denigratoare care afecteaza imaginea justitiei


6 februarie 2012 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Tribunalul Maramures a dat publicitatii vineri, 3 februarie 2012, urmatoarele precizari cu privire la articolelor denigratoare apărute în săptămânalul regional «Jurnalul de Vineri» şi în publicaţia online «www.izpenal.ro», articole care afectează imaginea justiţiei:

În cadrul sistemului judiciar, controlul cu privire la legalitatea şi temeinicia hotărârilor judecătoreşti se realizează exclusiv prin căile de atac prevăzute de lege de către instanţele judecătoreşti îndreptăţite potrivit dispoziţiilor normative în vigoare, nici judecătorii, nici conducerea instanţelor neputând comenta în vreun fel procedurile şi hotărârile judecătoreşti.

În aceste condiţii, orice comentarii ori dezbateri publice rău-intenţionate, făcute pe marginea vreunei cauze ori a judecătorilor, de către persoane care au sau nu interes în cauză, pot afecta cursul firesc al actului de justiţie şi pot aduce prejudicii justiţiei în ansamblul ei.

Pe de altă parte, activitatea sau conduita necorespunzătoare a judecătorilor, încălcarea obligaţiilor profesionale în raporturile cu justiţiabilii ori săvârşirea de către aceştia a unor abateri disciplinare, pot fi reclamate Consiliului Superior al Magistraturii, această instituţie fiind abilitată să efectueze verificări în materie disciplinară prin intermediul inspecţiei judiciare.

În plus, referitor la conducerea Tribunalului Maramureş, precizăm că la data de 1 ianuarie 2012, funcţia de preşedinte al Tribunalului Maramureş a devenit vacantă, ca urmare a pensionării domnului judecător Pop-Cerneanu Mihai, în prezent procedurile de numire a noului preşedinte fiind în derulare.

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional
JURIDICE Comunicare
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro