Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Reff & Asociatii si Colliers International isi consolideaza portofoliul tranzactiilor M&A


7 februarie 2012 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Reff și Asociații, societatea de avocați afiliată Deloitte România, a oferit asistență juridică, iar Colliers International consultanță imobiliară, fondului New Europe Property Investments plc (“NEPI”) în preluarea complexului de birouri de clasa A, Business City Center din Timișoara.

Filiale deținute integral de NEPI au preluat de la MTInv BV și domnul Ovidiu Şandor două companii care au în proprietate cele trei clădiri de birouri existente în complex. În același timp, contractul prevede și achiziția companiei MTBF, care dezvoltă alte două clădiri în același complex, acestea urmând a fi finalizate în baza unor condiții prestabilite. Reff și Asociații au acordat NEPI asistență pe parcursul procesului de due diligence, cât și în pregătirea și negocierea contractului de vânzare cumpărare de acţiuni și a documentaţiei contractuale aferente.

„Suntem onorați să fim avocații New Europe Property Investments plc, cel mai activ investitor de pe piața noastră imobiliară, a cărui încredere în activele românești a generat atât profit pentru acționarii săi, cât și investiții semnificative în România, ca urmare a încheierii mai multor tranzacții de referință” declară Alexandru Reff, Partener Reff și Asociaţii.

El a adăugat: „Această tranzacție este remarcabilă nu numai datorită dimensiunii sale și a contextului de piață în care intervine, dar și in ceea ce privește modul de realizare. In faza sa decisivă, tranzacția a avansat într-un ritm fără precedent, datorită abordării comerciale pragmatice de care au dat dovadă părțile, a colaborării eficiente dintre echipele juridice și a efortului substanțial depus de toate părțile implicate. Am încredere că această tranzacție consolidează reputația noastră pe piață și ne confirmă prezența in segmentul de top al avocaturii specializate în M&A imobiliar”.

Robert Ioniță, Managing Associate și coordonatorul echipei Reff și Asociații în cadrul tranzacției, a adăugat: „Tranzacția a avut un grad neobișnuit de complexitate prin prisma unor mecanisme comerciale foarte sofisticate, a contractului de achiziție viitoare și a termenilor aferenți, a finanțării UE existente, precum și a altor elemente comerciale și juridice. O parte dintre aceste aspecte complexe au fost abordate în condițiile unor presiuni excesive de timp. A fost un proiect foarte dinamic”.

Robert Miklo și Blake Horsley, parte din echipa CEE Investment Services a Colliers International, au fost consultanții comerciali ai NEPI în cadrul tranzacției.

Robert Miklo a precizat: „Vorbim despre o nouă investiție de pionierat a NEPI în România. După cea mai importantă achiziție a unei clădiri de birouri de după 2008 (Floreasca 169A) și prima tranzacție majoră de tip joint venture (Victoria City), este prima dată când NEPI preia un proiect de birouri cu adevărat de calitate în afara Capitalei. Prin achiziția City Business Center, NEPI a investit într-un proiect cu baze solide care, în actualul context economic global, continuă să atragă chiriași de top, care urmăresc să-și sporească eficiența și calitatea operațiunilor globale și să își asigure furnizori excelenți de servicii la nivel local și național. Dacă luăm în calcul și structura creativă a tranzacției, putem spune că ea reprezintă un exemplu excelent de investiție de valoare din partea unui investitor înțelept”.

În prezent, City Business Center este format din trei clădiri de birouri și alte două vor fi finalizate pe parcursul următorilor doi ani. Cu un spațiu de închiriat totalizând 27.000 metri pătrați și alți 20.000 de metri pătrați în curs de dezvoltare, complexul găzduiește chiriași precum Alcatel, Deloitte, IBM, Microsoft, PWC, Raiffeisen Bank și Unicredit. Alte companii internaționale precum Autoliv și SAP și-au exprimat interesul în acest proiect.

###

Despre Reff și Asociații: Reff și Asociaţii este societatea de avocați afiliată Deloitte România, operând împreună cu practica multidisciplinară a Deloitte România și cu rețeaua internațională de avocați care colaborează cu Deloitte pe plan global. Avocații din cadrul Reff și Asociații au experiență în tranzacții complexe, adresând problematica juridică din perspectiva multidisciplinară și în considerarea bunelor practici internaționale. Apartenența la echipa multidisciplinară a Deloitte ne permite oferirea unor soluții complete la problemele clienților. Avocații noștri oferă servicii de cel mai înalt nivel care se bazează atât pe experiența juridică, cât și pe utilizarea unor proceduri inovatoare. Abordarea globală și sistematică a aspectelor analizate permite clienților noștri să integreze aspectele juridice în deciziile lor strategice încă din fazele incipiente ale operațiunilor, anticipând și prevenind riscurile juridice și minimizând potențialele perturbări ale activităților desfășurate.

Despre Deloitte: Numele Deloitte se refera la organizatia Deloitte Touche Tohmatsu Limited, o companie cu raspundere limitata din Marea Britanie, la firmele membre ale acesteia, in cadrul careia fiecare firma membra este o persoana juridica independenta. Deloitte furnizeaza servicii clientilor din sectorul public si privat in urmatoarele domenii profesionale – audit, taxe, consultanta, consultanta financiara – deservind numeroase industrii. Prin intermediul retelei sale globale de firme membre, care activeaza in peste 150 de tari, Deloitte pune la dispozitia clientilor sai resursele internationale precum si priceperea locala pentru a-i ajuta sa exceleze indiferent de locul in care acestia isi desfasoara activitatea. Obiectivul celor 182 000 de profesionisti din Deloitte este acela de a deveni un standard de excelenta.

Despre Colliers International: Colliers International este unul dintre liderii globali în domeniul consultanţei imobiliare, cu mai mult de 12.500 specialişti care lucrează în 500 de birouri din 61 de ţări. Subsidiară a FirstService Corporation (NASDAQ: FSRV; TSX: FSV si FSV.PR.U), misiunea Colliers este de a accelera succesul partenerilor săi, oferindu-le clienţilor finali, dezvoltatorilor şi investitorilor gama completă de servicii, de la brokeraj, property şi asset management, project management, investiţii şi consultanţă, evaluări şi până la studii de piaţă sau produse adresate băncilor. Cel mai recent studiu anual realizat de compania Lipsey plasează Colliers International pe locul doi în lume ca brand de consultanţă imobiliară. În România, Colliers Internaţional este lider de piaţă şi oferă servicii complete de consultanţă imobiliară.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică