Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Ioan Les – Doctor Honoris Causa al Universitatii „Petru Maior” din Tirgu Mures
07.02.2012 | JURIDICE.ro, Eugen HURUBA

Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust

Luni, 6 februarie 2012, în Aula Magna a Universităţii „Petru Maior” din Tîrgu Mureş a avut loc festivitatea de acordare a titlului de Doctor Honoris Causa domnului profesor universitar doctor Ioan Leş.

Personalitate marcantă a dreptului românesc, profesorul Ioan Leş s-a născut în data de 1 septembrie 1947 în localitatea Făureşti, jud. Maramureş. A absolvit Facultatea de drept din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, promoţia 1970, iar în anul 1977 a obţinut titlul de doctor în drept, în domeniul dreptului procesual civil, sub coordonarea eminentului profesor Graţian Porumb.

Avocat, judecător, notar, cadru didactic universitar, diplomat, om de ştiinţă, toate la un loc, întruchipează personalitatea profesorului şi drept rezultat o largă recunoaştere naţională şi internaţională.

Bogata sa activitare didactică şi ştiinţifică precum şi contribuţiile deosebite aduse la înnoirea dreptului românesc, l-au recomandat pe profesorul Ioan Leş în a i se acorda titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii „Petru Maior” din Tîrgu Mureş.

Ioan Les a declarat: „Mă bucur că mă aflu din nou în această cetate universitară în oraşul Târgu Mureş, aici la UPM. Această distincţie care mi-a fost oferită  este una care mă onorează în mod deosebit şi mă obligă să fiu în continuare aproape de dumneavoastră, de UPM, de Facultatea de Ştiinţe Economice, Juridice şi Administrative, de colegii mei la specializarea drept şi administraţie. Cuvintele nu pot exprima întreaga gratitudine, mai ales încărcătura emoţională care mă marchează. Acordarea unei asemenea titlu pentru un cadru universitar este o mare cinste, o mare onoare”.

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti