Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul Uniunii Europene
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti

Imposibilitatea incheierii formalitatilor vamale pentru cei care utilizeaza anumite conditii de livrare Incoterms 2000 dupa data de 1 aprilie 2012


9 februarie 2012 | JURIDICE.ro, DELOITTE TAX

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

La nivelul Comisiei Europene, a fost elaborat un proiect de regulament ce prevede actualizarea conditiilor de livrare Incoterms in legislatia vamala comunitara, respectiv inlocuirea conditiilor DEQ, DAF, DES si DDU cu DAT si DAP, data propusa de aplicare fiind 1 aprilie 2012.

O data cu intrarea in vigoare a regulamentului Comisiei Europene, aceste modificari se vor opera si in sistemul vamal informatic roman
RCDPS.

Ca urmare, conditiile de livrare DEQ, DAF, DES si DDU nu se vor mai regasi in sistemul informatic vamal si societatile care utilizeaza dupa 1 aprilie 2012 aceste conditii Incoterms nu vor mai putea incheia formalitatile vamale.

Pentru mai multe regimuri vamale, este absolut necesara si obligatorie mentionarea unei conditii de livrare in declaratia vamala.

Pentru Juridice.ro, DELOITTE TAX

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 

© 2003-2023  J  JURIDICE.ro
Despre noi  Secţiuni  Servicii  Contact
Privacy  Politica  Utilizare  Publicare  Parteneri