PÎCCJ. DIICOT. DNA. Parchete
Secţiune dezvoltată în parteneriat cu Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Direcţia Naţională Anticorupţie
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

PICCJ: Raportul CE prezinta o imagine obiectiva a evolutiilor sistemului judiciar in ultimele 6 luni

09.02.2012 | JURIDICE.ro
Abonare newsletter

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a luat act de raportul intermediar privind România publicat, marti, 8 februarie 2012 de Comisia Europeană în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare şi consideră că acesta prezintă o imagine obiectivă a evoluţiilor sistemului judiciar în ultimele 6 luni.

Raportul remarcă în mod obiectiv evoluţiile realizate în lumina recomandărilor Comisiei din iulie 2011, iar eforturile depuse de procurori pentru îndeplinirea obligaţiilor asumate de România în cadrul mecanismului de cooperare şi verificare sunt notate.

Astfel, Raportul a remarcat măsurile luate de procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, ce au determinat sporirea semnificativă a nivelului măsurilor asiguratorii aplicate de procurori în vederea recuperării pagubelor produse prin infracţiuni, precum şi eforturile depuse pentru a încuraja instrumentarea cauzelor având ca obiect infracţiunea de spălare a banilor privită în mod autonom.

În ceea ce priveşte lupta anticorupţie, Raportul evidenţiază  rezultate obţinute în investigarea cazurilor de corupţie la nivel înalt şi observă creşterea numărului de rechizitorii şi condamnări definitive, menţionând  rezultatele convingătoare ale Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Ministerul Public va continua implementarea măsurilor deja adoptate pentru a contribui la îndeplinirea condiţionalităţilor Mecanismului de Cooperare şi Verificare.

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereCărţiEvenimenteProfesioniştiRomanian Lawyers Week