Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Arbitraj
Arbitraj
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Official partner: Curtea de Arbitraj Comercial Internaţional CCIR

Noul Regulament de organizare si functionare al Curtii de Arbitraj Comercial International


9 februarie 2012 | Corina CIOROABĂ, Juridice.ro
Secţiuni: Arbitraj, Drept civil, Noutăți legislative
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 97 din data de 7 februarie 2012 a  fost publicata Decizia Colegiului de Conducere al Camerei Nationale nr. 2/2012 pentru aprobarea Regulamentului privind organizarea si functionarea Curtii de Arbitraj Comercial International de pe langa Camera de Comert si Industrie a Romaniei.

Noul Regulament guverneaza organizarea Curtii de Arbitraj Comercial International de pe langa Camera de Comert si Industrie a Romaniei, reglementand aspecte cu privire la atributiile, componenta si resursele  Curtii de Arbitraj.

Dintre atributiile Curtii de Arbitraj mentionam:
– organizeaza si administreaza solutionarea litigiilor civile interne si internationale prin arbitraj institutionalizat si prin arbitraj ad-hoc;
– nominalizarea unei institutii permanente de arbitraj inserata in conventia arbitrala cu privire la solutionarea litigiilor;
– in cazul in care institutia permanenta de arbitraj nu este nominalizata sau individualizata si partile au convenit in conventia arbitrala solutionarea litigiilor pe calea arbitrajului, competenta va fi determinata de regulamentul si regulile de procedura arbitrala ale institutiei permanente de arbitraj de la locul unde s-a inregistrat cererea/actiunea de arbitrare;
– daca partile au inserat in conventia arbitrala ca litigiile lor vor fi solutionate pe calea arbitrajului ad-hoc, partile vor avea dreptul: de a desemna arbitrii sau de a stabili modalitatile potrivit carora acestia vor fi desemnati; de a desemna locul desfasurarii arbitrajului; de a fixa regulile de procedura pe care le vor urma arbitrii etc.

Curtea de Arbitraj se compune din arbitri, aprobati de catre Colegiul de Conducere al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, la propunerea presedintelui Camerei Nationale, cu consultarea presedintelui Curtii de Arbitraj, dintre persoanele care indeplinesc cerintele prevazute in regulament.

Activitatea Curtii de Arbitraj este coordonata de catre un Colegiu alcatuit din presedinte, prim-vicepresedinte, vicepresedinte, secretar stiintific, arbitru coordonator si 4 membri, aprobat pentru un mandat de 3 ani si care poate fi reinnoit de Colegiul de Conducere al Camerei Nationale, la propunerea presedintelui acesteia.

Regulamentul cuprinde precizari detaliate cu privire la: vocatia de a fi arbitru, inscrierea pe Lista de arbitri si intocmirea acesteia, nominalizarea arbitrilor, Colegiul si Plenul Curtii de Arbitraj, Autoritatea de nominare, obligatii ale arbitrului/supraarbitrului etc.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional
JURIDICE Comunicare
JURIDICE pentru studenti









Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro