Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Stabilirea obiectivelor de performanta individuala a salariatilor
10.02.2012 | Codul muncii PRO

Secţiuni: Dreptul muncii
JURIDICE - In Law We Trust

Intemeindu-se pe dispozitiile art. 40 alin. (1) lit. f) din Codul muncii, doctrina apreciaza ca stabilirea obiectivelor de performanta individuala a salariatilor constituie o prerogativa unilaterala a angajatorului, fiind o expresie concreta a calitatii acestuia de stapan al afacerii. Iata cateva adnotari pe aceasta tema.

 

Obiectivele de performanta individuala se stabilesc unilateral de catre angajator ulterior incheierii contractului individual de munca si se refera la dimensiunea calitativa, iar nu cantitativa, a muncii, neconfundandu-se cu norma de munca. Angajatorul poate fixa obiective de performanta individuala cu stricta respectare a fisei postului atat pentru salariatii cu functii de conducere, cat si pentru cei cu functii de executie, cu exceptia muncitorilor necalificati si a persoanelor cu handicap. (Ion Traian Stefanescu, Repere concrete rezultate din recenta modificare si completare a Codului muncii, publicat la www.juridice.ro, in 28 iunie 2011, prin preluare din Revista romana de jurisprudenta nr. 2/2011)

Stabilirea obiectivelor de performanta individuala, care constituie chiar norma de munca pe care trebuie sa o realizeze salariatul, reprezinta o prerogativa a angajatorului. Obiectivele de performanta individuala se fixeaza initial cu ocazia incheierii contractului individual de munca, urmand ca ulterior, pe parcursul derularii raporturilor juridice de munca, acestea sa poata fi modificate unilateral de catre angajator. Nimic nu impiedica insa partile sa efectueze modificarea acestora prin acordul lor, ca rezultat al negocierii. (Alexandru Ticlea, Stabilirea obiectivelor de performanta individuala – prerogativa a angajatorului, in Revista romana de dreptul muncii nr. 7/2011, http://idrept.ro)

Stabilirea obiectivelor de performanta individuala si a criteriilor de evaluare a realizarii acestora are caracter unilateral, constituind o prerogativa unilaterala a angajatorului, ce deriva din dreptul acestuia de a decide organizarea si functionarea unitatii. (Raducan Oprea, Ana Stefanescu, Consideratii privind continutul contractului individual de munca, in Revista romana de dreptul muncii nr. 7/2011, http://idrept.ro)

* Adnotarile prezentate sunt extrase din Codul muncii PROwww.CodulMuncii.ro – un serviciu profesional pentru specialisti. Utilizatorii JURIDICE.ro beneficiaza de o oferta speciala.

** Semnalare realizata de Marinela CIOROABĂ, coordonator Codul muncii PRO

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti