Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Contencios administrativ
Contencios administrativ
DezbateriCărţiProfesionişti

Evaluarea si promovarea personalului contractual din sistemul administratiei penitenciare


13 februarie 2012 | Corina CIOROABĂ, Juridice.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Contencios administrativ, Noutăți legislative

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 105 din data de 9 februarie 2012 a fost publicat Ordinul ministrului justitiei nr. 2682/2012 privind aprobarea Regulamentului de organizare si desfasurare a activitatii de evaluare a performantelor profesionale individuale pentru personalul contractual din sistemul administratiei penitenciare si a Regulamentului de organizare si desfasurare a examenului de promovare in grade sau trepte profesionale pentru personalul contractual din sistemul administratiei penitenciare.

Regulamentul de organizare si desfasurare a activitatii de evaluare a performantelor profesionale individuale pentru personalul contractual din sistemul administratiei penitenciare

Evaluarea performantelor profesionale individuale ale personalului contractual din sistemul administratiei penitenciare consta in aprecierea obiectiva a activitatii acestuia, avand ca elemente de referinta:
– fisa postului, ca element de raportare la cerintele, activitatile si responsabilitatile corespunzatoare postului;
– obiectivele profesionale individuale stabilite pentru perioada evaluata;
– criteriile de evaluare a performantelor profesionale individuale.

Regulamentul de organizare si desfasurare a examenului de promovare in grade sau trepte profesionale pentru personalul contractual din sistemul administratiei penitenciare

Promovarea persoanelor incadrate cu contract individual de munca in grade sau trepte profesionale se face, de regula, pe un post vacant ori temporar vacant, iar in situatia in care nu exista un asemenea post, se face prin transformarea postului din statul de functii in care acestea sunt incadrate intr-unul de nivel imediat superior.

Promovarea in grade sau trepte profesionale a personalului contractual se face din 3 in 3 ani prin examen.

Pentru a participa la examenul de promovare in grade sau trepte profesionale imediat superioare, candidatul trebuie sa fi obtinut calificativul „foarte bine” la evaluarea performantelor profesionale individuale cel putin de doua ori in ultimii 3 ani.

Examenul de promovare se organizeaza o singura data intr-un an calendaristic, dupa finalizarea activitatii de evaluare a performantelor profesionale individuale.

Examenul consta in sustinerea unei probe scrise ori a unei probe practice, dupa caz, si a unui interviu, stabilite de comisia de examinare.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică