Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Curtea de Apel Targu Mures. Pronuntare in „dosarul permiselor Arges”. Istoric dosar
15.02.2012 | JURIDICE.ro, Anuta DUSA

Secţiuni: Content, Drept penal
JURIDICE - In Law We Trust

Marti, 14.02.2012, cu începere de la ora 14,00 până la ora 16,45, Secţia penală a Curţii de Apel Târgu Mureş s-a pronunţat în  dosarul nr. 614/43/2008 „dosarul permiselor Argeş”, înregistrat la data de 06.12.2008, având ca obiect ”fapte de corupţie”  ( Legea nr. 78/2000), în stadiu procesual „fond” cu 28 de inculpaţi.

Acest dosar a avut 169 termene de judecată, fiecare termen având ca durată de desfăşurare între 3 -12 ore.

Până în momentul pronunţării, la acest dosar s-au efectuat următoarele lucrări:

– au fost studiate de către  judecătorul desemnat aleatoriu cu soluţionarea cauzei, 104 volume ale dosarului, fiecare volum având între 500-1000 de pagini, un volum al rechizitoriului , având 863 de pagini;

–  au fost vizionate şi audiate între 600 – 700 ore de înregistrări audio video;

–  au fost audiaţi toţi cei 28 de inculpaţi,  şi 79 de martori atât din partea acuzării cât şi din partea apărării;

– au fost confruntaţi o parte din inculpaţi iar pentru respectarea principiului egalităţii armelor s-a mers în paralel cu administrarea probelor atât în apărare cât şi în acuzare.

În urma lucrărilor efectuate la acest dosar, în stadiu de judecată au rezultat 24 de volume ale instanţei cu un număr de pagini cuprins între 200 – 500, volume în care se regăsesc toate încheierile de şedinţă, declaraţiile inculpaţilor, declaraţiile martorilor şi  probele administrate.

Este demn de arătat faptul că, doamna judecător Mihaela Ramona Creţu desemnată aleatoriu cu soluţionarea acestui dosar a participat începând cu luna aprilie 2009 şi la celelalte şedinţe de judecată conform planificărilor, după ce, o perioadă de patru luni a fost degrevată de celelalte şedinţe de judecată şi s-a pronunţat în perioada aprilie 2009 – 31 ianuarie 2012 într-un număr de 1.104 alte cauze.

Pedepsele acordate de instanţă inculpaţilor din acest dosar  sunt cuprinse între 1,6 ani (un an şi şase luni) închisoare cu suspendare şi 14 ani închisoare cu executare.

Facem menţiunea faptului că nu a existat nici o achitare a vreunui inculpat şi instanţa a dispus confiscarea tuturor sumelor de bani în euro şi în lei dobândite de inculpaţi în urma săvârşirii infracţiunilor.

Decizia Curţii de Apel Târgu Mureş nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs în 10 zile de lapronunţare.

Anuţa DUSA
Expert, Biroul de Presa al Curtii de Apel Targu Mures

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti