Secţiuni » Arii de practică » Business » Concurenţă
Concurenţă
DezbateriCărţiProfesionişti

Regulamentul de organizare, functionare si procedura al Consiliului Concurentei


15 februarie 2012 | Corina CIOROABĂ, Juridice.ro
Secţiuni: Concurență, Noutăți legislative
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 113 din data de 14 februarie 2012 a fost publicat Ordinul Consiliului Concurentei nr. 101/2012 privind punerea in aplicare a Regulamentului de organizare, functionare si procedura al Consiliului Concurentei.

Consiliul Concurentei, ca autoritate administrativa autonoma in domeniul concurentei, cu personalitate juridica, urmareste protectia, mentinerea si stimularea concurentei si a unui mediu concurential normal, in vederea promovarii intereselor consumatorilor.

In cadrul Consiliului Concurentei, este organizat si functioneaza ca structura fara personalitate juridica Consiliul de supraveghere din domeniul feroviar.

Consiliul Concurentei realizeaza punerea in aplicare a prevederilor:
– Legii concurentei nr. 21/1996, republicata,
– Legii nr. 11/1991 privind combaterea concurentei neloiale;
– OUG nr. 117/2006 privind procedurile nationale in domeniul ajutorului de stat;
– OUG nr. 21/2011 privind unele masuri pentru organizarea si functionarea Consiliului de supraveghere.

Organele de conducere din cadrul Consiliului Concurentei sunt: presedintele, secretarul general, directorii, sefii de serviciu.
Organele de decizie la nivelul Consiliului Concurentei sunt: Plenul, comisiile si presedintele.
Consiliul Concurentei isi desfasoara activitatea, delibereaza si ia decizii in plen si in comisii.
In vederea exercitarii atributiilor sale, Consiliul Concurentei dispune de aparatul propriu, alcatuit din directii, servicii si compartimente.

La Consiliul Concurentei sunt incadrate urmatoarele categorii de personal: functionari publici pe functii publice specifice si functii publice generale, manageri publici si personal contractual. Functia publica de specialitate este cea de inspector de concurenta.

Regulamentul cuprinde ample reglementari referitoare la:
– atributiile plenului si ale membrilor acestuia, ale comisiilor si ale presedintelui Consiliului Concurentei;
– atributiile directiilor, serviciilor, compartimentelor si ale Secretariatului Consiliului feroviar;
– proceduri de functionare: procedura de examinare preliminara, procedura de solutionare a sesizarilor privind faptele de concurenta neloiala, efectuarea investigatiilor, solicitarea de informatii si luarea de declaratii, exercitarea puterilor de inspectie, audierea, deciziile adoptate de Consiliul Concurentei, lucrarile Consiliului Concurentei in plen si in comisii, registrele Consiliului Concurentei.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro