PÎCCJ. DIICOT. DNA. Parchete
Secţiune dezvoltată în parteneriat cu Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Direcţia Naţională Anticorupţie
JURIDICE

INFO-PICCJ, 15 februarie 2012
15.02.2012 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Conducere pe drumurile publice fara permis. Trimitere in judecata. PJ Lugoj

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Lugoj au dispus trimiterea în judecată a inculpatului  SCUTARIU DANIEL-LIVIU sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere (două fapte) şi conducere pe drumurile publice a unui autovehicul având o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat următoarea situaţie de fapt:

La data de 03.09.2011, inculpatul Scutariu Daniel-Liviu a fost depistat pe raza unei localităţi din judeţul Timiş la volanul unui autoturism, în timp ce circula pe drumurile publice, ocazie cu care s-a stabilit că nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie.

După patru zile de la comiterea faptei, inculpatul a fost din nou depistat la volanul autoturismului, stabilindu-se încă o dată că, nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În acest context, inculpatul a fost condus pentru recoltarea de probe biologice, în urma acestora stabilindu-se că prezenta alcoolemia de 1,15 la prima probă, respectiv 1,00 g/l  ‰ alcool pur în sânge la cea de a doua probă de recoltare.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Lugoj.

***

Conducere pe drumurile publice fara permis. Trimitere in judecata. PJ Lugoj

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Lugoj au dispus trimiterea în judecată a inculpatului ZANIER COSMIN sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare şi fără a poseda permis de conducere.

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat următoarea situaţie de fapt:

La data de 04.09.2011, inculpatul Zanier Cosmin a fost identificat de către organele de poliţie în timp ce conducea, pe o stradă din Lugoj, o motocicletă care avea aplicat un număr  de înmatriculare care aparţinea unui alt autovehicul.

Cu ocazia controlului s-a stabilit că, inculpatul nu posedă permis de conducere pentru autovehiculul condus.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Lugoj.

***

Evaziune fiscala si contrabanda. Trimitere in judecata. PT Bucuresti

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus, prin rechizitoriu, la data de 14.02.2012, trimiterea în judecată a inculpaţilor  ŢURCĂ TIBERIU,  CĂLIN IULIAN, POP MIRCEA TITUS (în stare de arest preventiv),  NIŢĂ NICOLAE MARIUS, MĂGUREANU VASILE CĂTĂLIN, SADEK ELENA, DUMITRU IRINA, BOGDAN GABRIEL ION, ZAMFIR ELENA şi STOICA GEORGE CĂTĂLIN sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi contrabandă.

Din probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a rezultat faptul că inculpaţii comercializau ţigări de contrabandă provenite din judeţele Suceava şi Iaşi, introduse în ţară din Republica Moldova.

Transportul ţigărilor de contrabandă era realizat prin intermediul unei firme de curierat, atât din provincie către Bucuresti, cât şi pe raza municipiului Bucuresti. Angajaţii firmei de curierat care asigurau transportul, erau coordonaţi telefonic de către inculpatul Pop Mircea – Titus către adresele unde urmau să se facă livrările, el însuşi fiind angajat în funcţia de curier.

Ţigările de contrabandă erau comandate de către inculpaţii Călin Iulian, Turcă Tiberiu şi Niţă Nicolae-Marius, iar pentru a disimula activitatea infracţională desfăşurată, aceştia indicau ca, pe coletele ce conţineau ţigările, să fie menţionate adrese false, existând o înţelegere prealabilă cu transportatorii curieri ca acestea să fie aduse în alte locaţii decât cele înscrise pe colete.

Depozitarea ţigărilor de contrabandă s-a realizat în diferite locaţii de pe raza municipiului Bucureşti şi a oraşului Voluntari.

În aceste modalităţi, au fost deţinute şi comercializate aproximativ 924.000 de ţigarete, valoarea prejudiciului cauzat bugetului de stat prin neplata accizelor şi taxelor datorate fiind de 97.067 de lei.

Dosarul  a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Bucureşti.

***

Evaziune fiscala. Trimitere in judecata. PJ Baia Mare

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpatului DUNGA NELU CĂLIN sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat faptul că, în perioada aprilie 2008 – iunie 2010, în calitate de administrator a unei societăţi comerciale, inculpatul nu a reţinut şi nu a vărsat în cel mult 30 de zile de la scadenţă, sumele reprezentând impozite şi contribuţii cu reţinere la sursă, cauzând bugetului de stat, un prejudiciu în cuantum de 50.031 lei.

Dosarul a fost înaintat spre competentă soluţionare Judecătoriei Baia Mare.

***

Luare de mita. Retinere. PT Hunedoara

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara au dispus reţinerea inculpatului IVAN CĂLIN IOAN (consilier juridic al Inspectoratului Teritorial de Muncă Hunedoara) şi au solicitat, totodată, instanţei de judecată arestarea preventivă a acestuia sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de luare de mită şi abuz în serviciu contra intereselor publice. Magistraţii Tribunalului Hunedoara au admis cererea procurorilor şi au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele inculpatului.

Din probatoriul administrat în cauză, până în acest moment al urmăririi penale, s-a reţinut faptul că inculpatul, în perioada 2010 – ianuarie 2012, a pretins de la administratorul unei societăţi comerciale suma de 800 lei în scopul de a nu-i transmite în debit la Administraţia Finanţelor Publice un proces verbal de contravenţie pe care inspectorii Inspectoratului Teritorial de Muncă Hunedoara îl încheiaseră la societatea respectivă.

De asemenea, în luna ianuarie 2012, în baza unei înţelegeri prealabile cu administratorul unei societăţi comerciale (care fusese amendată de către acelaşi inspectorat), inculpatul  a „instruit” 3 martori cu privire la cele ce vor declara în faţa instanţei de judecată.

Astfel, în cauză s-au efectuat percheziţii la Biroul juridic din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Hunedoara precum şi la domiciliul inculpatului, de unde au fost ridicate mai multe calculatoare. În urma percheziţiei informatice, s-a constatat faptul că inculpatul redactase mai multe acţiuni în instanţa civilă în vederea anulării proceselor verbale de contravenţie încheiate de către inspectorii Inspectoratului Teritorial de Muncă Hunedoara.

Totodată, de la domiciliul inculpatului au fost ridicate, în original, mai multe procese verbale de contravenţie aplicate de către Inspectoratului Teritorial de Muncă Hunedoara unor societăţi comerciale, care nu fuseseră transmise la administraţiile financiare în vederea executării acestora.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

***

Vatamare corporala din culpa. Trimitere in judecata. PJ Moinesti

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Moineşti au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpatei S.C. OMV Petrom SA Bucureşti, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, distrugere din culpă şi omisiunea de a raporta imediat despre orice accident major, dacă a fost de natură să pună în pericol viaţa sau sănătatea umană, animală sau vegetală.

Din probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a rezultat faptul că, la data de 08.12.2010, ora 0324 s-a produs o explozie de mare amploare, ca urmare a acumulării unei pungi de gaze, cauzată de alunecările de teren din anul 1992 produsă din cauze naturale la care au concurat cauze antropice (lucrările tehnice de exploatare a petrolului efectuate de inculpată, constând în săpături şi rambleuri ale drumurilor, platformelor de sonde, precum şi pozarea de conducte, rezervoare sau bataluri).

Astfel, explozia şi s-a soldat cu vătămarea corporală a părţii vătămate S. F. care a prezentat un traumatism prin arsuri prin flacără (cicatrice post arsură de gradul III epitelizate şi leziuni de arsură de gradul IV în curs de vindecare, care au necesitat grefe de piele), precum şi cu producerea şi de arsuri ale căilor respiratorii. Leziunile produse părţii vătămate S.F. au necesitat pentru vindecare îngrijiri medicale de 90 – 95 zile. Totodată, explozia a condus şi la vătămarea corporală a părţii vătămate S.D. care a suferit un traumatism consecinţa arsurilor prin flacără (cicatrice post arsuri  de gradul II şi III, cu porţiuni în curs de vindecare, leziuni care au necesitat pentru vindecare 24 -25 zile de îngrijiri medicale.

În acelaşi context, explozia a distrus şi o locuinţă situată în comuna Zemeş, precum şi toate bunurile mobile aflate în imobil.

De asemenea, inculpata a omis să raporteze imediat despre accidentul major produs, omisiune care a fost de natură să pună în pericol viaţa şi sănătatea umană, animală şi vegetală.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Moineşti.

>> sursa: mpublic.ro

Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.