Secţiuni » Comunicare profesională
Comunicare profesionalăComunicate profesioniştiEvenimente programateEvenimente recenteOportunităti de carieră

Seminariile ONGlex: o noua oportunitate pentru sectorul neguvernamental
16.02.2012 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Comunicare profesională
JURIDICE - In Law We Trust

Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile (FDSC) anunţă începerea seriei de seminarii ONGlex, evenimente prin intermediul cărora îşi propune să prezinte teme juridice de interes pentru activitatea sectorului neguvernamental. Seminariile sunt organizate în cadrul proiectului “Servicii juridice pro bono pentru organizaţiile neguvernamentale din România” , finanţat de Trust for Civil Society în Central & Eastern Europe şi derulat de FDSC în parteneriat cu 5 firme de avocatură: Kinstellar SPARL, Clifford Chance Badea SCA, White & Case, Pachiu SCA, DLA Piper Dinu SCA şi Radu Taracila Pădurari Retevoescu SCA în asociere cu Allen & Overy LLP. Primul seminar va fi organizat în parteneriat cu firma de avocatură Kinstellar şi va avea loc pe data de 1 martie 2012, în Bucureşti, locaţia şi ora exacte urmând să fie comunicate ulterior. Participarea este asigurată în limita locurilor disponibile şi gratuită. Înscrierile vor avea loc între 13–23 februarie.

Seminariile ONGlex vor fi organizate periodic de către FDSC, în dorinţa de a sprijini organizaţiile neguvernamentale în clarificarea celor mai importante aspecte legale din activitatea lor. Discuţiile vor viza aspecte practice cu care reprezentanţii organizaţiilor neguvernamentale se întâlnesc în activitatea de zi cu zi. Evenimentul va permite atât prezentarea temelor juridice de către specialişti în drept, cât şi intervenţia participanţilor.

Primul seminar din seria ONGlex va avea loc pe data de 1 martie 2012 şi va avea ca tema “Contractul de muncă în noul cod al muncii”. Evenimentul se adresează ONG-urilor din domeniul social, dar şi organizaţiilor din alte domenii, care derulează iniţiative de advocacy. Specialiştii în dreptul muncii de la firma de avocatură Kinstellar vor aborda aspecte legate de:
• Încheierea contractului individual de muncă (CIM)
• Clauză de confidenţialitate şi clauză de neconcurenţă
• Cumulul de funcţii la acelaşi angajator versus CIM şi convenţie/contract de cesiune de drepturi de autor
• Contractul individual de muncă pe durată determinată
• Concedierea pentru motive care nu ţin de persoana salariatului (individuală şi colectivă)
• Răspunderea disciplinară, daune morale
• Răspunderea patrimonială
• Sindicatele / reprezentanţii salariaţilor, contractele colective de muncă
• Sancţiuni pentru angajatori.

’’Suntem onoraţi să participăm cu expertiza noastră juridică la organizarea primului seminar ONGlex şi să oferim astfel soluţii pertinente problemelor cu care se confrunta organizaţiile neguvernamentale din Romania’’, a declarat domnul Bogdan Bibicu, Partener Kinstellar SPARL.

Condiţiile de participare pentru seminarul din 1 martie sunt disponibile AICI.
Formularul de participare este disponibil AICI.

Despre Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile:  Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile (FDSC) este o organizaţie neguvernamentală, independenta, înfiinţată în anul 1994, în cadrul unei iniţiative a Comisiei Europene. FDSC este o “organizaţie pentru organizaţii”, care consideră că dezvoltarea sectorului neguvernamental reprezintă în sine un indicator pentru starea comunităţii în care cetăţenii trăiesc. Proiectul “Servicii juridice pro bono pentru organizaţiile neguvernamentale din România” îşi propună să faciliteze accesul reprezentanţilor sectorului neguvernamental la informaţii de ordin juridic, oferite de către specialişti în drept.

Despre Kinstellar:  Kinstellar este o firmă regională independentă de avocatură, creată pentru a oferi consultanţă companiilor şi instituţiilor financiare din ţările Europei Emergente. Cu birouri în Belgrad, Bratislava, Bucureşti, Budapesta, Istanbul şi Praga, echipa Kinstellar a fost implicată în cele mai mari şi complexe tranzacţii din regiune în ultimii mai bine de 10 ani. Având o echipă de peste 130 de avocaţi, Kinstellar oferă expertiză, în principal, în dreptul corporatist / fuziuni & achiziţii, drept bancar şi finanţări de proiecte, drept imobiliar, litigii, dreptul muncii, restructurări şi insolvenţă, energie, media şi IT, private equity şi dreptul concurenţei.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti