Secţiuni » Arii de practică » Business » Energie
Energie
CărţiProfesionişti

Adoptarea unor masuri de siguranta pe piata de energie electrica


16 februarie 2012 | Corina CIOROABĂ, Juridice.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Energie, Noutăți legislative

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 116 din data de 15 februarie 2012 a fost publicata Hotararea Guvernului nr. 83/2012 privind adoptarea unor masuri de siguranta pe piata de energie electrica.

Actul normativ indrituieste Compania Nationala de Transport al Energiei Electrice „Transelectrica“ – S.A., in calitate de operator de transport si de sistem, sa adopte in regim de urgenta, in perioada 16 februarie-15 martie 2012, urmatoarele masuri de siguranta, in urmatoarea ordine:

– sa limiteze sau sisteze livrarile de energie electrica la export prin limitarea capacitatilor de interconexiune potrivit unei proceduri avizate de Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei. Se excepteaza de la aceste masuri exportul de energie electrica aferent tranzitelor, notificate potrivit prevederilor legale.

– sa puna in aplicare masuri de limitare a consumului de energie electrica in situatii critice in Sistemul energetic national, potrivit unui Normativ prevazut in anexa la hotarare.

Masurile mentionate anterior se iau pana la refacerea stocurilor de combustibil sau pana la realizarea echilibrului productie-consum, inclusiv asigurarea nivelului de rezerve minim necesare care asigura functionarea in conditii de siguranta a Sistemului energetic national.

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică