« Flux noutăţi
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateCyberlawDrept comercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrepturile omuluiDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Cyberlaw
CărţiProfesionişti
SAVESCU & ASOCIATII
 
 1 comentariu

Razvan Casmoiu: ACTA nu va aduce prejudicii utilizatorilor de Internet
16.02.2012 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Razvan Casmoiu, directorul Directiei de expertiza si constatari din cadrul Oficiului Roman pentru Drepturi de Autor, a declarat miercuri, 15 februarie 2012, in cadrul unei conferinte ref. ACTA: „Din punct de vedere al Legii nr. 8, a drepturilor de autor si a drepturilor conexe din Romania, semnarea acestui acord nu va aduce modificari acestei legi. Consideram ca acest acord nu va aduce prejudicii personale utilizatorilor de Internet si nu va atrage masuri suplimentare utilizatorilor de Internet.

La articolul 23, alineatul 3, din ACTA, se prevad sanctiuni pentru prezentarea unei opere cinematografice intr-o sala de proiectie. In acelasi timp, legea romaneasca acopera toate tipurile de opere, iar comunicarea publica a acestora fara acordul autorilor este sanctionata cu inchisoarea de la o luna la doi ani.

De asemenea, la articolul 27, alineatul 5, din ACTA, se specifica faptul ca fiecare parte prevede masuri de protectie impotriva neutralizarii masurilor tehnice asupra produselor, dar numai pentru fonograme. In legea romaneasca este vorba despre o paleta mai larga privind masurile tehnice de protectie.

La articolul 139, indice 8, din Legea nationala, care nu are corespondent in ACTA, se arata ca este infractiune punerea la dispozitie publicului larg a oricarei opere a unui autor fara acordul acestuia, indiferent de suport, astfel incat publicul sa le poata accesa oriunde si oricand.”

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Până acum a fost scris un singur comentariu cu privire la articolul “Razvan Casmoiu: ACTA nu va aduce prejudicii utilizatorilor de Internet”

 1. ACTA este un acord comercial care, deşi poate nu va modifica legea direct şi imediat, va putea bloca modificarea acesteia pe viitor.

  Tot în viitor, pretinzând „armonizarea” tratatelor internaţionale cu legislaţia internă, va fi în fine, modificată şi legea 8 pentru a acomoda ACTA.

  Există anumite probleme în Legea copyright-ului românesc care nu vor putea fi reformate din cauza ACTA. De exemplu, problemele cu „punerea la dispoziţie” care pot duce la interzicerea videoplayerelor şi chiar a softurilor de copiere a muzicii.

  Va lega mâinile Parlamentului sub pretextul „respectării obligaţiilor internaţionale”.

  Proprietarii de muzică sau software vor putea forţa furnizorii de acces la internet să le apere direct drepturile de proprietate intelectuală fără a trece prin instanţe sau alte formalităţi.

  Deci RDS, UPC, Romtelecom, etc. vor fi obligate să monitorizeze conexiunile private de internet pentru depistarea unor eventuale descărcări fişiere.

  De asemenea, vor putea fi accesate toate datele personale ale internauţilor.

  În plus, ACTA este un acord foarte evaziv în exprimare care va acorda o largă libertate de interpretare aceluia care o aplică.

  Iar în ce priveşte art. 139 indice 8, eu sunt un beneficiar direct al acestei prevederi.

  Pentru „punerea la dispoziţie” către public a Monitorului Oficial, această „operă de autor” am fost amendat de procuror. Speţa este încă pe rolul Judecătoriei. În cazul meu rămâne de văzut cine este autorul MOF şi care drepturi sunt încălcate.
  Asta este infracţiunea mea, de care sunt mândru.

  Zeus l-a pedepsit pe Prometeu c-a dat oamenilor focul şi raţiunea. Pentru asta, un vultur hoitar îi mânca ficatul în fiecare zi.
  Nu oi fi eu eroul civilizator al României juridice dar îmi place analogia.

  Oricum, ACTA va prejudicia grav utilizatorii de internet . Este de neînţeles şi secretomania care a înconjurat dezbaterile ACTA şi nu înţeleg de ce ar trebui permis unor societăţi comerciale să exercite prerogative ale puterii de stat.

  Eu resping consideraţiile domnului Casmoiu pe care le vad nefundamentate si lipsite de perspectiva.

  Implicatiile ACTA sunt dincolo de lungul nasului si nu pot fi expediate printr-o simplă conferinţă cu cafele şi gustări.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.