Anunţuri
CariereEvenimenteCărţiJURIDICE.ro
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

Tratatul privind Dreptul Comertului International | Dumitru Mazilu. Lansare
17.02.2012 | Dan MARCULESCU


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

În ziua de vineri, 10 februarie, Editura Universul Juridic a lansat lucrarea „Tratatul privind Dreptul Comerţului Internaţional” a domnului prof. univ. dr. Dumitru Mazilu. Evenimentul a avut loc la sediul Universităţii Creştine „Dimitrie Cantemir”.

Tratatul privind Dreptul Comerţului Internaţional” a fost prezentat de importante personalităţi, care au luat parte la ceremonie. Astfel, doamna prof. univ. dr. Corina Adriana Dumitrescu a subliniat că apariţia acestui Tratat reprezintă un eveniment editorial. Doamna Corina Dumitrescu – în calitate de Rector al Universităţii Creştine „Dimitrie Cantemir” a precizat că Senatul Universităţii – prezent la lansarea lucrării – încurajează şi sprijină publicarea unor cercetări ştiinţifice de referinţă cum este şi „Tratatul privind Dreptul Comerţului Internaţional”. Doamna prof. univ. dr. Elena Ianoş Schiller, prorector al Universităţii, a pus în evidenţă importanţa apariţiei Tratatului pentru procesul de învăţământ. Acest Tratat – ca şi alte lucrări apărute în ultimii ani – reprezintă o contribuţie la afirmarea rolului cercetării ştiinţifice într-o Universitate de elită, cum este Universitatea „Dimitrie Cantemir”.
În ampla prezentare a Tratatului, făcută de doamna conf. univ. dr. Mădălina Tomescu, prodecan la Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Administrative a Universităţii, s-a relevat nivelul ştiinţific al celor două Părţi – Generală şi Specială – precum şi abordările practice ale autorului, care a deţinut poziţia de Preşedinte al Comisiei Naţiunilor Unite pentru Drept Comercial Internaţional. În cuvântul său, domnul Nicolae Cîrstea, Preşedintele Grupului editorial Universul Juridic – Pro Universitaria – Editura Neverland, a confirmat buna colaborare avută cu autorul Tratatului, prof. univ. dr. Dumitru Mazilu. Domnia sa a avut la cunoştinţă că Tratatul s-a bucurat de aprecieri din partea specialiştilor din domeniu, iar Uniunea Juriştilor din România i-a acordat Premiul „I. L. Georgescu” pentru anul 2011.

Autorul Tratatului a mulţumit pentru aprecierile făcute în timpul lansării, considerând că apariţia sa este o confirmare a conceptelor, categoriilor, noţiunilor şi instituţiilor clasice ale dreptului comercial. Domnia sa a informat că la Comisia Naţiunilor Unite de Drept Comercial Internaţional, cu sediul la Viena, s-a exprimat surprinderea şi nedumerirea că la Bucureşti, prin reglementările intrate în vigoare la 10 octombrie 2011, contractele comerciale au fost eliminate; secţiile comerciale ale instanţelor de judecată au fost desfiinţate, iar dreptul comercial a fost „topit” în nişte reglementări civile. Asemenea măsuri reprezintă cel puţin o eroare, în condiţiile în care dreptul comercial este o ramură modernă a sistemului de drept, iar relaţiile comerciale constituie cea mai dinamică componentă a dreptului internaţional contemporan.

Prezentarea lucrării a fost moderată de prof. univ. dr. Ion Ionescu, Directorul adjunct al Institutului de Cercetări Multidisciplinare din cadrul Universităţii Creştine „Dimitrie Cantemir”, care între altele, a subliniat caracterul de strictă actualitate, de atitudine intelectuală şi profesională, de verticalitate românească în cercetarea juridică, a lucrării prezentate.

În încheiere, domnia sa a propus continuarea unor acţiuni menite să repună în drepturi „Dreptul Comercial Internaţional” ca instrument fără de care nu pot exista relatări economice între ţări.
Editura Universul Juridic felicită autorul, pe domnul prof. univ. dr. Dumitru Mazilu, pentru acest tratat, o adevărată piesă de rezistenţă în materie de Drept Comercial.

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate