Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
4 comentarii

Recomandare Baroul Buzau: consilierii juridici sa faca dovada raportului de munca in cazul reprezentarii in instanta
20.02.2012 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Baroul Buzau a anuntat ca in cadrul sedintei Consiliului din data de 2 februarie 2012 a rezultat recomandarea ca in situatia in care intr-un dosar se prezinta un consilier juridic, avocatii sa solicite ca acesta sa faca dovada ca are incheiat un contract de munca la societatea comerciala pe care o reprezinta in instanta.

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Au fost scrise până acum 4 de comentarii cu privire la articolul “Recomandare Baroul Buzau: consilierii juridici sa faca dovada raportului de munca in cazul reprezentarii in instanta”

 1. Petru HOBINCU spune:

  In opinia mea, aceasta forma de control ad-hoc nu face parte din profesia de avocat. Cat timp exista societati profesionale functionand cu acte in regula – hotarari judecatoresti irevocabile – dreptul la profesie nu va putea fi negat de nici o instanta. Oricum, din fragmentarea bunelor relatii dintre Colegiu si Barou, profesia juridica in sine nu are de castigat. Trebuie gasite solutii reale de coabitare profesionista si profesionala, iar acest gen de sugestii nu sunt solutii.

 2. Cu toata stima profesionala, 2 observatii imi permit sa antamez:
  1. Recomandarea d-lor avocati trebuie sa fie adresata instantei de judecata, care poate solicita consilierului juridic care reprezită partea prezentarea raportului juridic de muncă cu angajatorul său, numai in masura in care delegatia naste dubii serioase cu privire la dreptul de reprezentare. In relatiile de colegialitate dintre avocati si consilieri juridici nu se pot solicita in mod direct din considerente de etica profesionala dovezi cu privire la relaţiile de reprezentare;
  2. Prin consilierul juridic care, potrivit legii, reprezintă partea, in sensul Codului de Procedura Civila, se intelege reprezentarea părţii pe baza delegaţiei/împuternicirii de reprezentare judiciară emise de reprezentantul legal al persoanei juridice reprezentate, de catre un consilier juridic, care isi desfasoara activitatea in conditiile Legii nr. 514/2003 privind organizarea şi exercitarea profesiei de consilier juridic, respectiv ale regulamentelor specifice angajatorului său, raporturile sale de muncă excedând competenţei verificărilor avocaţiale, solicitarea baroului mentinandu-si doar caracterul de simpla recomandare, cu respectarea eticii profesionale intre profesiile juridice din Romania.

  Cons. jur. Robert-Ionuţ CHIRIAC

 3. Mihai COSTACHE spune:

  o timpenie!! si acum ramine ca si cons juridici sa ne ceara contractele de asistenta juridica ce stau in spatele delegatiei avocatiale. de ce nu?

 4. Intr-adevar, Recomandarea Baroului Buzau este o incalcare a eticii si curtoaziei profesionale de care juristii sunt tinuti in relatiile unii cu altii.
  Se pare ca in Buzau cozonacul s-a facut atat de mic incat avocatii cred ca pot incalca confidentialitatea contractelor doar pentru a justifica inlaturarea adversarului din competitia juridica.

  Pe de alta parte, nimic nu interzice unui consilier juridic sa lucreze in baza unui contract de voluntariat (pro bono) asa cum legea nu interzice avocatului sa lucreze pro bono.

  Faptul ca nu exista numire in functie sau contract de munca la o societate nu invalideaza si nici nu anuleaza delegatia de consilier juridic deoarece legea nu prevede nicio sanctiune pentru inexistenta acestui contract.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.