Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene

Procedura de inregistrare a contractelor incheiate cu persoane juridice sau persoane fizice nerezidente – Proiect ANAF
20.02.2012 | JURIDICE.ro, DELOITTE TAX

Secţiuni: Lege 9
JURIDICE - In Law We Trust

Proiect de ordin al preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală privind procedura de înregistrare a contractelor încheiate între persoane juridice române, persoane fizice rezidente, precum şi sediile permanente din România aparţinând persoanelor juridice străine, şi persoane juridice străine sau persoane fizice nerezidente.

Ca urmare a modificărilor aduse Codului Fiscal (articolul 8, definiția „sediului permanent”), persoanele fizice rezidente, precum şi sediile permanente din România aparţinând persoanelor juridice străine au obligația de a înregistra contractele încheiate cu persoane juridice străine sau fizice nerezidente pe teritoriul României. Astfel, nu doar persoanele juridice române au obligaţia înregistrării contractelor cu persoane juridice străine sau cu persoane fizice nerezidente, așa cum se întâmpla în trecut.

Prezentul proiect de ordin detaliază procedura de înregistrare a acestor contracte la organele fiscale competente.

Obligația de înregistrare se referă la contractele încheiate cu persoane fizice şi juridice străine care prestează servicii de natura activităţilor de lucrări de construcţii, montaj, supraveghere, consultanţă, asistenţă tehnică şi orice alte activităţi desfăşurate pe teritoriul României.

Înregistrarea contractelor/documentelor se realizează prin depunerea unei declarații ce este necesar a fi însoţită de documente doveditoare ale datelor înscrise.

Declaraţia se depune pentru fiecare contract sau document care justifică prestările efective de servicii efectuate pe teritoriul României, în termen de 30 de zile de la data încheierii contractelor sau de la data emiterii oricăror documente prevăzute de lege.

Proiectul stipulează documentele care justifică prestarea serviciilor în cazul în care nu există un contract încheiat în formă scrisă.

De asemenea, noul proiect de ordin propune ca în momentul înregistrării acestor contracte să fie furnizate la cererea organului fiscal competent anumite date privind contractul/documentul care justifică prestările efective de servicii pe teritoriul României.

Proiectul prezintă anexate şi formularele care vor fi depuse în vederea înregistrării acestor contracte.

Pentru Juridice.ro, DELOITTE TAX

Cuvinte cheie:
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti