Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislative
Proiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene

Procedura de inregistrare a contractelor incheiate cu persoane juridice sau persoane fizice nerezidente – Proiect ANAF


20 februarie 2012 | JURIDICE.ro, DELOITTE TAX

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Proiect de ordin al preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală privind procedura de înregistrare a contractelor încheiate între persoane juridice române, persoane fizice rezidente, precum şi sediile permanente din România aparţinând persoanelor juridice străine, şi persoane juridice străine sau persoane fizice nerezidente.

Ca urmare a modificărilor aduse Codului Fiscal (articolul 8, definiția „sediului permanent”), persoanele fizice rezidente, precum şi sediile permanente din România aparţinând persoanelor juridice străine au obligația de a înregistra contractele încheiate cu persoane juridice străine sau fizice nerezidente pe teritoriul României. Astfel, nu doar persoanele juridice române au obligaţia înregistrării contractelor cu persoane juridice străine sau cu persoane fizice nerezidente, așa cum se întâmpla în trecut.

Prezentul proiect de ordin detaliază procedura de înregistrare a acestor contracte la organele fiscale competente.

Obligația de înregistrare se referă la contractele încheiate cu persoane fizice şi juridice străine care prestează servicii de natura activităţilor de lucrări de construcţii, montaj, supraveghere, consultanţă, asistenţă tehnică şi orice alte activităţi desfăşurate pe teritoriul României.

Înregistrarea contractelor/documentelor se realizează prin depunerea unei declarații ce este necesar a fi însoţită de documente doveditoare ale datelor înscrise.

Declaraţia se depune pentru fiecare contract sau document care justifică prestările efective de servicii efectuate pe teritoriul României, în termen de 30 de zile de la data încheierii contractelor sau de la data emiterii oricăror documente prevăzute de lege.

Proiectul stipulează documentele care justifică prestarea serviciilor în cazul în care nu există un contract încheiat în formă scrisă.

De asemenea, noul proiect de ordin propune ca în momentul înregistrării acestor contracte să fie furnizate la cererea organului fiscal competent anumite date privind contractul/documentul care justifică prestările efective de servicii pe teritoriul României.

Proiectul prezintă anexate şi formularele care vor fi depuse în vederea înregistrării acestor contracte.

Pentru Juridice.ro, DELOITTE TAX

Cuvinte cheie:
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii