Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drept civil
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Curtea de Apel Craiova. Puterea de lucru judecat a hotararii de declinare de competenta
21.02.2012 | Raluca CÎRSTEA

Secţiuni: Drept civil, Jurisprudență Curți de Apel
JURIDICE - In Law We Trust

Judecătorii Costinela Sălan, Oana Ghiţă şi Sorin Drăguţ au apreciat (în cuprinsul deciziei civile nr. 289 din 3 martie 2009 pronunţată în recurs de Secţia I civilă şi pentru cauze cu minori şi de familie a Curţii de Apel Craiova având ca obiect pretenţii JURINDEX20105423515) că nu se poate invoca excepţia de necompetenţă materială a instanţei care a soluţionat cauza prin declinare, în căile de atac împotriva hotărârii sale, în situaţia în care hotărârea de declinare a intrat sub puterea de lucru judecat. Astfel, în speţă, întrucât instanţa desemnată ca fiind competentă prin hotărârea de declinare nu a procedat la verificarea propriei competenţe şi nu a generat un conflict negativ de competenţă, aspect dublat de neexercitarea recursului împotriva hotărârii de declinare impune concluzia că hotărârea de declinare a intrat sub puterea  lucrului judecat, iar acest lucru face imposibilă invocarea excepţiei de necompetenţă materială a instanţei care a soluţionat cauza prin declinare, în căile de atac împotriva hotărârii sale.

Raluca CÎRSTEA
avocat stagiar SĂVESCU VOINESCU ŞI ASOCIAŢII

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti