Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Catalin Predoiu la sedinta de autoevaluare a MApN
21.02.2012 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust

Ministerul Justitiei a dat publicitatii luni, 20 februarie 2012, discursul ministrului Catalin Predoiu, sustinut in cadrul sedinteide autoevaluare a activitatii desfasurate de Ministerul Apararii Nationale in anul 2011:

„Sunt foarte onorat să pot vorbi astăzi în faţa dvs. şi prin intermediul dvs. să pot adresa un salut Armatei Române. O fac, bineînţeles, din postura de ministru al Justiţiei, dar în egală măsură o fac cu gândul şi cu inima alături de fiecare soldat şi ofiţer al Armatei Române. O fac cu gândul şi cu inima alături de regimentul de paraşutişti de la Buzău, unde am efectuat stagiul militar şi unde am învăţat să fiu mai mult decât un adolescent entuziast. Sigur că este deja un adevăr cunoscut de toată lumea faptul că fiinţa armatei se împleteşte cu fiinţa naţională. Şi nu este o simplă teză. Este un adevăr istoric, marcat, dacă vreţi, începând cu legea promovată de Cuza privind organizarea puterii militare din 27 noiembrie 1864, lege care a consacrat principiul naţiunii înarmate precum şi cu celelalte legi promovate privind forţele terestre, privind statutul ofiţerilor ş.a.m.d.

Armata este deci mai mult decât parte a naţiunii şi a statului român modern de la înfiinţare, este o temelie a acestui stat român modern. După cum ştiţi, pe parcursul devenirii acestui stat şi a naţiunii noastre, armata a fost de nenumătare ori pavăză fiinţei naţionale şi statale. Dar armată fără pavăza militară, fiinţa noastră naţională şi statală nu ar fi arătat poate aşa cum arată astăzi.

Şi pentru că vorbim de prezent, prin participarea eroică în teatrele de operaţii, prin dezvoltarea cooperării cu partenerii nord-atlantici, armata devine o ancoră a naţiunii noastre în clubul euro-atlantic. Vă mărturisesc că mi-aş dori ca într-o bună zi performanţele justiţiei noastre să fie şi ele o ancoră a României în clubul euro-atlantic.

Aş dori să închei menţionând faptul că pe tot parcursul mandatului meu am avut o excelentă cooperare cu Ministerul Apărării Naţionale, cu conducerea Ministerului. Cu titlu de exemplu aş menţiona că peste 200 de acte normative iniţiate de Ministerul dumneavoastră au fost avizate de Ministerul Justiţiei, între care zece proiecte de lege. Aş menţiona excelenta cooperare pe care am avut-o cu membrii care compun instanţele militare la elaborarea Codului penal şi a Codului de procedură penală şi, nu în ultimul rând, dialogul interinstituţional permanent pe care l-am avut atât cu ministrul dumneavoastră, cât şi cu reprezentanţi ai structurilor +dumneavoastră, pe zonele de competenţă, atunci când ele s-au intersectat.

Aş dori să vă mulţumesc, şi dumneavoastră, domnule ministru, şi dumneavoastră, tuturor celor cu care am colaborat şi care aţi sprijinit activitatea Ministerului Justiţiei, să vă asigur de respectul magistraţilor pentru Armată, să vă asigur de respectul membrilor Ministerului Justiţiei pentru instituţia dumneavoastră şi să vă doresc succes în anul care a început.”

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti