Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene
Noutăţi legislative
 

Modificarea limitei maxime a investitiilor fondurilor de pensii private in titluri de stat
21.02.2012 | Corina CIOROABĂ, Juridice.ro

JURIDICE - In Law We Trust

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 122 din data de 20 februarie 2012 a fost publicata Hotararea Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private nr. 5/2012 pentru aprobarea Normei nr. 3/2012 privind modificarea temporara a limitei maxime aplicabile investitiilor fondurilor de pensii private in titluri de stat.

Norma este aplicabila fondurilor de pensii administrate privat si fondurilor de pensii facultative si stabileste ca administratorul fondului de pensii poate decide ca, de la data intrarii in vigoare a normei pana la data de 30 iunie 2013, sa investeasca in titluri de stat emise de Ministerul Finantelor Publice din Romania, de statele membre ale Uniunii Europene sau apartinand Spatiului Economic European cu depasirea procentului de 70% din valoarea totala a activelor fondului de pensii private.

Administratorul care decide sa aplice prevederile normei este exonerat de obligatia de a respecta limitele minime privind investitiile fondurilor de pensii private in instrumente financiare, altele decat titlurile de stat, prevazute in prospectul schemei de pensii private sau in prospectul schemei de pensii facultative, dupa caz, precum si de obligatia de incadrare in gradul de risc declarat. De asemenea, in termen de doua zile calendaristice de la data luarii deciziei, administratorul va notifica in scris Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private cu privire la decizia luata si va informa participantii la fondul de pensii private pe care il administreaza, prin publicarea deciziei luate pe pagina proprie de internet.

In termen de 60 de zile calendaristice de la data expirarii perioadei pentru care se aplica norma, administratorul care a aplicat prevederile acesteia trebuie sa se incadreze atat in limitele prevazute de Legea nr. 411/2004 si Legea nr. 204/2006, cat si in limitele stabilite prin prospectul schemei de pensii private sau al schemei de pensii facultative, precum si in gradul de risc declarat al fondului de pensii private.

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.