Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

VASS Lawyers obtine pentru a doua oara anularea deciziei de excludere a Mochlos S.A. din cadrul unei proceduri de atribuire de peste 140 milioane RON


22 februarie 2012 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

VASS Lawyers, firmă de avocatură specializată în achiziţii publice, litigii şi arbitraj, obţine un nou succes la Curtea de Apel Bucureşti. Aceasta a respins plângerea formulată de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (C.N.A.D.N.R.) împotriva deciziei Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (C.N.S.C.) de anulare a deciziei de excludere a firmei greceşti Mochlos S.A. din cadrul procedurii de atribuire a contractului de achiziţie publică „Reabilitare DN56, Craiova-Calafat, km0+000-km 84+020, Contract 5R16, DN 56 Galicea Mare – Calafat, km 47+000 – km 84+020”.

Hotărârea Curţii de Apel Bucureşti referitoare la această procedură de achizitie publică, cu o valoare estimată de peste 140 milioane RON, este definitivă şi irevocabilă. S-a menţinut astfel decizia C.N.S.C. prin care s-a dispus anularea deciziei de atribuire a contractului de achiziţii publice firmei Puentes Y Calzadas Infraestructuras SLU, precum şi reevaluarea ofertelor.

De altfel, este pentru a doua oară când C.N.A.D.N.R. încearcă să excludă firma Mochlos S.A. din această procedură. Într-o prima etapă, motivele invocate de autoritatea contractantă au vizat legalitatea scrisorii de garanţie prezentate în cadrul şedinţei de deschidere a ofertelor din data de 1 iulie 2011. Ulterior admiterii contestaţiei formulate împotriva acestei decizii, autoritatea contractantă a invocat neîndeplinirea cerinţelor din caietul de sarcini. Faţă de evidenta netemeinicie şi nelegalitate a repingerii ofertei Mochlos S.A., ambele motive au fost demontate de argumentele echipei de avocaţi VASS Lawyers, coordonate de av. Amelia Teis.

Deşi decizia C.N.S.C. din data de 30 septembrie 2011 a fost atacată ulterior de C.N.A.D.N.R., la data de 16 februarie 2012, Curtea de Apel Bucureşti a respins definitiv şi irevocabil plângerea acesteia. Criteriul de atribuire a contractului este preţul cel mai mic, iar oferta financiară a Mochlos S.A. Grecia are, într-adevar, preţul cel mai mic.

Despre VASS Lawyers: VASS Lawyers este una dintre cele mai dinamice firme de pe piaţa avocaturii din România, oferind clienţilor săi servicii profesioniste și competitive în domeniile achiziții publice, parteneriate public-private, societăţi comerciale, relaţii de muncă, concurenţă, tranzacţii imobiliare, contracte comerciale, imigrare sau litigii & arbitraj.

VASS Lawyers a câştigat aprecierea forumurilor internaţionale pentru competenţele sale în domeniul achiziţiilor publice şi concurenţei. Astfel, în 2010, VASS Lawyers a câștigat premiul Firma de Avocatură a Anului în Achiziții Publice acordat de Corporate Intl Magazine Global Award, precum și de ACQ Country Awards. De asemenea, casa de avocatură este recomandată de ghidul celor mai buni avocați din lume – Global Law Experts – pentru domeniul Achiziții Publice în România.

Echipa VASS Lawyers îşi informează permanent clienţii despre noutăţi legislative și îi asistă prin consultanţă de specialitate, la nivel naţional, dar și european, prin parteneriate cu firme străine din domeniu. Firma pune la dispoziţia celor interesaţi blogul dedicat exclusiv achiziţiilor publice şi parteneriatelor public private – www.avocat-achizitii-publice.ro.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii