Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

CE. Consultare ref. viitorul legislatiei europene privind societatile comerciale
22.02.2012 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust

Luni, 20 octombrie 2012, Comisia Europeană a lansat o consultare aprofundată asupra viitorului legislaţiei europene privind societățile comerciale, potrivit unui comunicat al CE.

Consultarea cuprinde următoarele aspecte:

  • Obiectivele și domeniul de aplicare ale legislaţiei europene privind societățile comerciale – care ar trebui să fie principalele obiective ale legislaţiei europene relevante? Normele actuale sunt adecvate pentru a face față provocărilor de astăzi? Care sunt domeniile care trebuie să mai evolueze? Care este relația dintre legislaţia privind companiile și guvernanța corporativă?
  • Codificarea legislaţiei europene referitoare la societățile comerciale – este oportun ca directivele actuale în materie să fie unificate într-un singur instrument, în scopul de a asigura un cadru de reglementare mai accesibil și ușor de utilizat?
  • Viitorul formelor juridice ale societăților comerciale la nivel european – care sunt avantajele și deficiențele formelor de societăţi comerciale din Europa? Trebuie revizuite formele actuale? Ar trebui analizate instrumente alternative?
  • Mobilitatea transfrontalieră a companiilor – ce se poate face pentru a facilita transferul transfrontalier al sediului unei societăți? Ce se întâmplă dacă o companie se împarte în entități situate în diferite state membre? Ar trebui revizuite normele privind fuziunile transfrontaliere?
  • Grupurile de companii – respectiv, grupurile de întreprinderi având aceeași conducere sau același centru de control – este nevoie ca UE să întreprindă măsuri de politică în acest domeniu?
  • Regimul capitalului pentru companiile europene – se impune modificarea și actualizarea cerințelor legale minime existente în materie de capital și a normelor privind menținerea capitalului?

Michel Barnier, comisarul european pentru piața internă și servicii, a declarat: „Definirea politicii UE privind legislaţia referitoare la societățile comerciale este o provocare la care trebuie să găsim un răspuns adecvat. Adaptarea legislaţiei privind societățile comerciale ajută întreprinderile să se dezvolte pe întreg teritoriul UE, în beneficiul acționarilor și al clienților lor. Contextul acestei legislaţii evoluează și trebuie să ne gândim la cea mai bună modalitate de adaptare a cadrului nostru de reglementare. Iată de ce invit părțile interesate să răspundă la consultarea publică lansată.”

Termenul-limită pentru trimiterea contribuțiilor este data de 14 mai 2012.

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti