« Newsletter
Flux noutăţi
AnunţuriSistemul judiciarUNBR BarouriNotariatExecutoriUniversitariaInternaţionalJURIDICE.ro

Madalin Niculeasa: Antreprenoriat in avocatura
23.02.2012 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Primul butic de avocatură specializat în taxe şi aspecte de regulatory se lansează astăzi, în mod oficial, sub numele Niculeasa Tax & regulatory. Iniţiativa aparţine unui grup de avocaţi condus de Mădălin Niculeasa, care a ales să îşi concretizeze spiritul antreprenorial, după mai bine de 10 ani de experienţă în societăţi de avocatură mari. Investiţia planificată pentru următorii doi ani se ridică la aproximativ 300.000 de euro.

Serviciile oferite vor fi din segmentul consultanţei juridice în legătură cu aspecte ce ţin de taxe şi fiscalitate şi probleme de regulatory, incluzând şi reprezentarea în cadrul litigiilor din segmentul mai sus menţionat şi nu numai.

“Ne dorim să fim în primul rând avocaţi şi apoi oameni de afaceri, ceea ce este posibil într-un cadru specializat şi într-o structură flexibilă. Este o tendinţă naturală ce răspunde clienţilor care doresc o personalizare a relaţiei cu reprezentantul şi consultantul juridic, mai degrabă decât o instituţionalizare a acesteia” – spune Mădălin Niculeasa, care va îndeplini rolul de coordonator al echipei.

Planurile companiei includ redesenarea relaţiei cu clienţii, concentrarea pe practică şi mai puţin pe chestiunile administrative, creşterea moderată a echipei până la un maximum de 10 avocaţi, toţi specializaţi pe taxe, aspecte de regulatory  şi litigii şi compatibili cu viziunea personalizării raportului profesional.

“Termenul de butic de avocatură nu indică o firmă de mici dimensiuni ci, în primul rând, specializarea pe un anumit domeniu alăturată unei filozofii de abordare centrate pe interesul clientului” – adaugă Niculeasa.

Informaţiile colectate din pieţele globale arată că atât în Asia cât şi în America tendinţa de formare a acestor practici specializate este în creştere, în timp ce în Australia peste 40% din companiile care utilizează servicii integrate de avocatură au în plan să apeleze la buticuri, în viitor.

Unul din studiile realizate de BTI Consulting Group pentru piaţa americană arată că în timp ce resursele pentru servicii juridice au rămas relativ stabile în ultimii ani, clienţii resimt o scădere a nivelului de satisfacţie. Aşteptările cele mai clare şi bine cotate sunt  legate de înţelegerea mediului în care clientul îşi desfăşoară activitatea, tipul de industrie, specificităţile şi concentrarea pe interesul clientului. (conform graficelor BTI Consulting)

Buticul Niculeasa va răspunde acestor tendinţe prin oferirea unor servicii premium centrate pe calitate, profesionalism, abordarea pragmatică şi pe interesele clienţilor, estimând atingerea break even în 6 luni sau maxim până la sfârşitul acestui an.

“Ne aşteptăm să atingem break even până la finalul acestui an, iar accentul va fi pus pe echipă –  pentru ca aceasta să fie recunoscută ca lider pe domeniile ei de practică şi să crească fără a face rabat de la calitate şi principiile de business, astfel încât să devină în mod natural prima alegere a clienţilor” a mai spus Niculeasa.

În ceea ce priveşte piaţa de avocatură din România, se estimează că principalii jucători din domeniu înregistrează un rulaj anual de aproximativ 150-200 milioane euro, în timp ce pentru buticurile de avocatură nu există deocamdată astfel de estimări.

Despre Mădălin Niculeasa:

Mădălin Niculeasa este avocat având peste 10 de ani de experienţă în domeniu: 5 ani în cadrul casei de avocatura Zamfirescu Racoţi Predoiu (ZRP) şi 5 ani la Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP). La cea de-a doua casă de avocatură a fost implicat în managementul societăţii, a coordonat Biroul de la Craiova, având poziţia de partener.

Mădălin Niculeasa este, de asemenea, autor a numeroase articole de specialitate (peste 30), publicate în reviste din ţară şi străinătate şi autor a numeroase cărţi şi monografii (peste 15 cărţi), inclusiv a unui Tratat de Drept fiscal.

Printre proiectele semnificative coordonate, se numără cele pentru clienţi precum OMV Petrom, BCR, BRD, Raiffeisen, Vodafone, Volksbank, Rompetrol, Alfred Toepfer International etc.

Raportul investiţie constantă vs. descreşterea nivelului de satisfacţie (BTI Consulting)

Nivelul de satisfacţie a clientului, în scădere17 activităţi care conduc către excelenţa în relaţia cu clientul


Bugetele alocate serviciilor de consultanţă juridică, constante în 2011


Cuvinte cheie: , ,
Secţiuni: _CONTENT | Toate secţiunile
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD