Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

INFO-PICCJ, 23 februarie 2012
23.02.2012 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Drept penal
JURIDICE - In Law We Trust

Lovire sau alte violenţe, distrugere, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Punere in miscare actiune penala. PJ sector 2

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti au dispus,  la data de 22.02.2012, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de  inculpatul  RĂDULESCU CEZAR VALENTIN (aflat în stare de reţinere) sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovire sau alte violenţe, distrugere, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, portul fără drept de armă neletală din categoria celor supuse autorizării şi uz fără drept de armă neletală. Totodată, aceştia au solicitat, în cursul zilei de astăzi, 23.02.2012, instanţei de judecată, arestarea preventivă a inculpatului pentru 29 de zile.

Probatoriul administrat în cauză, până în acest moment al urmăririi penale, a relevat faptul că, la data de 22.02.2012, în jurul orelor 920, între doi participanţi la trafic a izbucnit un conflict spontan având ca obiect nerespectarea unor reguli de circulaţie. În acest context, cei doi au oprit autoturismele la culoarea roşie a semaforului, continuând să-şi adreseze injurii, moment în care, atât inculpatul cât şi partea vătămată, au coborât din autoturisme, altercaţia verbală degenerând în violenţe fizice. Inculpatul Rădulescu Cezar Valentin s-a întors la autoturismul pe care îl conducea, a luat din interiorul acestuia un pistol cu bile din cauciuc pentru care avea certificat de deţinător (dar nu avea dreptul de a-l purta asupra sa), s-a întors la autoturismul părţii vătămate, a spart geamul lateral stânga spate al autoturismului părţii vătămate cu patul armei şi a tras un foc în abdomenul unui pasager, provocându-i leziuni. Incidentul a produs tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Magistraţii Judecătoriei Sector 2 Bucureşti au admis propunerea de arestare preventivă penale faţă de  inculpatul  RĂDULESCU CEZAR-VALENTIN, pe o durată de 15 zile formulată de  procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti , sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovire sau alte violenţe, distrugere, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, portul fără drept de armă neletală din categoria celor supuse autorizării şi uz fără drept de armă neletală.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

***

Ultraj contra bunelor moravuri, complicitate la tentativă de omor. Retineri. PICCJ

Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţiei au solicitat, în cursul zilei de astăzi, instanţei de judecată, arestarea preventivă pentru 29 de zile a inculpaţilor:

  • CHERIM FERAT sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea liniştii şi ordinii publice, lovire şi alte violenţe, ameninţări şi complicitate la tentativă de omor;
  • SALI ERNIS sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea liniştii şi ordinii publice şi complicitate la tentativă de omor;
  • NICOLESCU ADRIAN sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea liniştii şi ordinii publice, ameninţare şi complicitate la tentativă de omor;
  • GHIŢĂ SAMIR MARIAN sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea liniştii şi ordinii publice şi tentativă de omor;
  • GHEORGHE MIHAI sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea liniştii şi ordinii publice;

Din probatoriul administrat în cauză până în acest moment al urmăririi penale a rezultat următoarea situaţie de fapt:

În noaptea de 31.12.2011/1.01.2012, cu ocazia petrecerii revelionului într-un bar din Municipiul Bucureşti, inculpaţii au provocat şi au participat la un scandal public, creând o stare de temere în rândul personalului şi clienţilor clubului. Astfel, pe fondul unui conflict spontan, inculpaţii au distrus mai multe bunuri, au adresat cuvinte jignitoare, de ameninţare cu acte de violenţe şi au agresat fizic mai multe persoane. Unii dintre inculpaţi au fost înarmaţi cu baston telescopic – castet, cuţit , alţii cu briceag şi bucăţi de sticlă spartă, pe care le-au folosit pentru agresarea fizică a mai multor persoane, care au necesitat zile de îngrijiri medicale.

Probatoriul administrat până în acest moment al urmăririi penale a relevat că, unele dintre persoanele vătămate au fost agresate şi cu pumnii, picioarele şi cu extinctorul existent în local, iar pentru a diminua posibilităţile acestora de a se apăra dar şi pentru a ,,descuraja,, intervenţia în sprijinul celor agresaţi a altor persoane prezente, ameninţau, cu obiectele contondente.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

***

Vătămare corporală din culpă şi distrugere din culpă cu consecinţe deosebit de grave. Continuare cercetari. PICCJ

În continuarea cercetărilor în cauza privind „explozia de la Sighetu Marmaţiei”, procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică au dispus, astăzi 23.02.2012, începerea urmăririi penale împotriva persoanei juridice  S.C. BERG SISTEM GAZ S.A. sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi distrugere din culpă cu consecinţe deosebit de grave. De asemenea, în cauză, procurorii au dispus verificări pentru identificarea bunurilor  deţinute de S.C. BERG SISTEM GAZ S.A, în vederea dispunerii măsurilor asiguratorii, pentru recuperarea prejudiciilor produse în cauză.

În acelaşi timp, procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică au solicitat  Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (A.N.R.E.)  documentaţia care a stat la baza autorizării si licenţierii S.C. BERG SISTEM GAZ S.A.

Totodată, au fost solicitate de către procurori foile de observaţii ale celor 11 persoane internate în Spitalul Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri Bucureşti, respectiv ale celor 4 persoane internate în Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca, Bucureşti. Urmează ca, după formularea concluziilor medico-legale provizorii, să fie stabilită încadrarea juridică în raport cu vătămarea corporală a fiecărei persoane în parte.

Reamintim că, datorită complexităţii cauzei şi împrejurărilor  de fapt, soldate cu vătămarea corporală a unui număr de  21 părţi vătămate, precum şi datorită faptului că, sediul firmei implicate se află în Bucureşti, prin rezoluţia Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, s-a dispus preluarea acestei cauze de către Secţia de urmărire penală şi criminalistică din cadrul  Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

De asemenea precizăm că, perimetrul producerii accidentului, respectiv străzile Gheorghe Şincai şi Corneliu Coposu, din Sighetul Marmaţiei sunt şi în acest moment blocate accesului public, până la finalizarea verificărilor. Distribuţia gazului metan în acest perimetru este stopată.

Procurorii au dispus Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (A.N.R.E.) luarea de urgenţă, a unor măsuri în vederea verificării întregii reţele de distribuţie a gazului metan din oraşul Sighetul Marmaţiei, pentru a verifica eventualele scurgeri sau pungi de gaz, de natură să pună în pericol viaţa şi sănătatea locuitorilor oraşului. Au fost desemnate, de către A.N.R.E, două firme de gaz, E.ON şi DISTRIGAZ, care în prezenţa unui reprezentant al A.N.R.E., în data de 22 februarie 2012, începând cu orele 1200, au demarat activităţile de depistare şi localizare a unor eventuale scurgeri de gaz, fiind vizată întreaga reţea de distribuţie a oraşului, în lungime totală de 26 km (există două echipe mixte care lucrează separat, dar concomitent). Procurorii au dispus ca un poliţist judiciarist şi a un ofiţer de poliţie criminalist să participe la aceste activităţi de depistare şi localizare a unor eventuale scurgeri de gaz.

Până în acest moment al cercetărilor, au fost ridicate o serie de documente şi bunuri de la cele două puncte de lucru ale S.C. BERG SISTEM GAZ S.A., din Sighetul Marmaţiei (sediul social fiind în Bucureşti), fiind sigilate uşile de acces ale acestor puncte de lucru (cu excepţia încăperii unde se află dispeceratul de primire a unor sesizări din partea populaţiei şi a camerei unde se află materialele utilizate la intervenţii); au fost audiate persoanele implicate în prima explozie din Clubul din Sighetul Marmaţiei; s-a procedat la audierea a unui număr de 14 persoane, angajaţi ai S.C. BERG SISTEM GAZ S.A.

***

Ultraj. Trimitere in judecata. PT Timis

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpatului STANCU CRISTIAN sub aspectul săvârşirii infracţiunii  de ultraj.

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat următoarea situaţie de fapt:

La data de 13.12.2011, în jurul orelor 0300, inculpatul Stancu Cristian a lovit în zona feţei, cu uşa de la autoturismul de serviciu partea vătămată P.C.V. (agent în cadrul Poliţiei Oraşului Recaş) aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu. În urma loviturilor primite partea vătămată a suferit leziuni ce au necesitat pentru vindecare un număr de 5 zile de îngrijiri medicale.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Timişoara.

***

Evaziune fiscală. Arestare. PT Arad

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au dispus punerea în mişcarea a acţiunii penale faţă de inculpatul BROGGIO PIERO-GINO sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală şi faţă de inculpatul ŞERBAN IOAN-CRISTIAN sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la evaziune fiscală.

Totodată, au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a celor doi inculpaţi pentru o perioadă de 29 de zile.

Magistraţii Tribunalului Arad au admis cererea procurorilor şi au dispus emiterea unor mandate de arestare preventivă pe numele inculpaţilor.

Din probatoriul administrat în cauză, până în acest moment al urmăririi penale, s-a reţinut faptul că, în perioada august 2007- decembrie 2010, inculpatul Broggio Piero-Gino, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale a înregistrat, cu ajutorul inculpatului Şerban Ioan-Cristian,  în actele contabile ale firmei, cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale.

Valoarea prejudiciului cauzat bugetului consolidat al statului este în cuantum de 763.295 lei.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

>> sursa: mpublic.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti