Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

INFO-PICCJ, 24 februarie 2012


24 februarie 2012 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Furt calificat. Trimitere in judecata. PJ Lugoj

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Lugoj au dispus, trimiterea în judecată a inculpatului   minor Z.R.M pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat următoarea situaţie de fapt:

La data de 28.08.2011, inculpatul s-a deplasat cu o maşină de ocazie la Buziaş unde, în apropierea unui canton,  a intrat prin efracţie în locuinţa pădurarului D.A şi a sustras un laptop, un ceas marca Orient şi 20 de bonuri de masă, cauzând un prejudiciu în cuantum de 4430 lei.  În prezent, inculpatul minor se află internat la Centrul de recuperare si reabilitare Lugoj.

Dosarul a fost trimis spre competentă soluţionare Judecătoriei Lugoj.

***

Fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals în înscrisuri oficiale, înşelăciune şi delapidare. Cercetari. PJ Galati

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi efectuează cercetări într-o cauză având ca obiect fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals în înscrisuri oficiale, înşelăciune şi delapidare.

În cursul zilei de astăzi, 24.02.2012, în baza autorizaţiilor emise de judecători sub coordonarea procurorilor, în colaborare cu ofiţeri ai Serviciului Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Galaţi, sunt derulate, concomitent, un număr de 26 de percheziţii domiciliare pe raza Municipiului Galaţi.

Cercetările continuă, iar pe parcursul derulării acestora, vom informa opinia publică.

***

Loviri si alte violente. Trimitere in judecata. PJ Lugoj

Procurorii ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Lugoj au dispus trimiterea în judecată a inculpatului  SUICI JIVCA sub aspectul săvârşirii infracţiunii de loviri şi alte violenţe.

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat următoarea situaţie de fapt:

La data de 21.06.2011, în sediul Primăriei Topolovăţu Mare, pe fondul unor discuţii contradictorii, inculpatul Suici Jivca a lovit-o pe partea vătămată S.J., cauzându-i leziuni care au necesitat pentru vindecare un număr de 15 zile de îngrijiri medicale.

***

Accident rutier. Cercetari. PJ Iasi

Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi a fost constituită, astăzi, 24.02.2012, o cauză penală în care se efectuează cercetări cu privire la un accident rutier produs în Municipiul Iaşi.

Din primele cercetări a rezultat faptul că, în seara de 23.02.2012, conducătorul unui autoturism a lovit pe o trecere de pietoni din Iaşi două persoane, pe care le-a rănit uşor.

Întrucât a refuzat să fie testat cu aparatul alcooltest, conducătorul auto implicat în eveniment a fost condus la o unitate spitalicească unde i s-au recoltat probe de sânge.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii penale.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Lugoj.

***

Loviri si violente. Trimitere in judecata. PJ Faget

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Făget au dispus, prin rechizitoriu, punerea în mişcare a acţiunii penale şi trimiterea în judecată a inculpatului TRIFESCU CORNEL sub aspectul săvârşirii infracţiunii de loviri sau alte violenţe.

Din probatoriul administrat în cauză, pe parcursul  urmăririi penale, a rezultat faptul că, la data de 26.07.2011, în timp ce inculpatul Trifescu Cornel a vrut să treacă cu autocamionul încărcat cu material lemnos peste un asfalt proaspăt turnat, a izbucnit o discuţie contradictorie între acesta şi partea vătămată F.I., împrejurare în care, pe fondul injuriilor adresate de către partea vătămată la adresa sa, inculpatul l-a lovit cu pumnul în zona feţei.

În urma loviturii, partea vătămată a suferit leziuni traumatice ce au necesitat pentru vindecare un număr de 15 zile de îngrijire medicală.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Făget.

***

Tentativa la omor calificat. Arestare. PT Tulcea

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea au solicitat instanţei de judecată, la data de 23.02.2012, arestarea preventivă a inculpatului GEMIL GHIURCAN sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la omor calificat.

Magistraţii Tribunalului Tulcea au admis propunerea procurorilor şi au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele inculpatului.

Din probatoriul administrat în cauză, până în acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, la data de 21.02.2012, în jurul orelor 1400, pe fondul unor neînţelegeri mai vechi şi al consumului exagerat de băuturi alcoolice, inculpatul Gemil Ghiurcan i-a aplicat fratelui său mai multe lovituri cu un cuţit, provocându-i multiple plăgi la nivel toraco-abdominal. Victima a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Tulcea pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Examinarea medico-legală întocmită în cauză a stabilit că viaţa victimei a fost pusă în primejdie.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirea răspunderii penale.

***

Tentativa la omor deosebit de grav. Arestare. PT Suceava

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pe o perioadă de 24 de ore a inculpatului DULA NICANOR sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la omor deosebit de grav. Totodată, procurorii au solicitat instanţei de judecată, arestarea preventivă a acestuia.

Magistraţii Tribunalului Suceava, au admis cererea procurorilor şi au dispus, emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele inculpatului pentru o perioadă de 29 de zile.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, în ziua de 19.02.2012, în jurul orelor 1300, pe fondul unei stări conflictuale mai vechi, inculpatul a exercitat acte de violenţă de mare intensitate asupra victimei H.M., aplicându-i mai multe lovituri cu un cuţit în zona abdomenului.

Leziunile cauzate, astfel, victimei au fost de  natură a-i  pune în primejdie viaţa, şi necesită pentru vindecare un număr de 28-30 de zile îngrijiri medicale.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale.

***

Ultraj.  Arestare. PICCJ

Procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în temeiul dispoziţiilor art. 209 alin. 41 din Codul de procedură penală, a dispus preluarea cauzei privind pe NEMEŞ LASZLO sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj (2 fapte).

În fapt, s-a reţinut că, la data de 06.02.2012, în jurul orelor 240 , inculpatul a provocat scandal într-un local din oraşul Târgu Mureş, manifestându-se violent, context în care organele de poliţie chemate la faţa locului au procedat la imobilizarea şi încătuşarea acestuia. Atât în momentul în care era urcat în autospecială, cât şi în sediul de poliţie, inculpatul Nemeş Laszlo i-a lovit pe cei doi agenţi de poliţie prezenţi la faţa locului (provocându-le leziuni ce au necesitat pentru vindecare între 1 şi 4 zile de îngrijiri medicale), ameninţându-i, totodată, cu acte de violenţă împotriva lor şi a familiilor lor.

La data de 23.02.2012, s-a dispus de către procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică reţinerea inculpatului fiind infirmate, totodată, ordonanţele de obligare de a nu părăsi localitatea, respectiv ţara, dispuse anterior în cauză de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş.

La aceeaşi dată, inculpatul Nemeş Laszlo a fost prezentat Judecătoriei Sector 5 Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile, cerere admisă de instanţa de judecată.

Considerentele care au stat la baza preluării prin dispoziţia Procurorului General al  Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au vizat necesitatea soluţionării cu obiectivitate şi celeritate a cauzei.

>> sursa: mpublic.ro

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii