Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Mediu
CărţiProfesionişti
 

Procedura de raportare a datelor referitoare la ambalaje si deseuri de ambalaje
28.02.2012 | Corina CIOROABĂ, Juridice.ro

JURIDICE - In Law We Trust

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 130 din data de 23 februarie 2012 a fost publicat Ordinul ministrul mediului si padurilor nr. 794/2012 privind procedura de raportare a datelor referitoare la ambalaje si deseuri de ambalaje.

Actul normativ stabileste o noua procedura de raportare a datelor referitoare la ambalaje si deseuri de ambalaje.

Astfel, producatorii si importatorii de ambalaje de desfacere, de produse ambalate, precum si cei care supraambaleaza produse ambalate, care isi indeplinesc in mod individual obiectivele de valorificare prin reciclare, sunt obligati sa raporteze agentiei pentru protectia mediului datele privind cantitatile de ambalaje fabricate/importate, ambalajele folosite la ambalarea produselor introduse pe piata nationala, precum si cantitatile de deseuri de ambalaje incredintate unui operator economic autorizat.

Operatorii economici autorizati care au preluat de la producatori sau importatori responsabilitatile privind gestionarea deseurilor generate de ambalajele  introduse pe piata nationala sunt obligati sa raporteze:
– datele referitoare la cantitatile totale de ambalaje pentru care au incheiat contracte cu operatorii economici responsabili, precum si cantitatile de deseuri de ambalaje gestionate;
– datele referitoare la cantitatile de ambalaje pentru care au preluat responsabilitatea de la fiecare operator economic.

Operatorii economici autorizati pentru desfasurarea activitatii de colectare, reciclare sau valorificare a deseurilor de ambalaje, comerciantii de deseuri de ambalaje si operatorii de salubritate care desfasoara si activitatea de colectare a deseurilor de ambalaje sunt obligati sa raporteze date privind:
– cantitatea de deseuri de ambalaje colectata, provenienta, cantitatea de deseuri de ambalaje comercializate/trimise la reciclare/valorificare/exportate (pentru colectori);
– cantitatea de deseuri de ambalaje preluata, provenienta, cantitatea reciclata/valorificata, metoda de reciclare/valorificare (pentru reciclatori/valorificatori).

Autoritatile administratiei publice locale sunt obligate sa transmita agentiei pentru protectia mediului cantitatea de deseuri de ambalaje colectate prin serviciul public de salubrizare a localitatii, in baza datelor furnizate de catre operatorii serviciului de salubrizare care deservesc localitatea respectiva.

Actul normativ stabileste termenele de raportare pentru fiecare din categoriile de operatori mentionate anterior.

Administratia Fondului pentru Mediu pune la dispozitia Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului, in format electronic, pana la data de 31 ianuarie a fiecarui an, lista operatorilor economici inregistrati drept contribuabili pentru ambalaje.
Agentiile judetene/regionale pentru protectia mediului sunt obligate sa transmita datele centralizate la Agentia Nationala pentru Protectia Mediului pana cel tarziu la data de 1 mai a fiecarui an.
Raportarile se constituie intr-o baza de date nationala, organizata la nivelul Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului.
Sinteza datelor privind cantitatile anuale de ambalaje si deseuri de ambalaje la nivel national se prezinta pe pagina de internet a autoritatii centrale pentru protectia mediului, in vederea asigurarii accesului publicului la aceste informatii.PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.