Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

ELSA Cluj-Napoca sprijina Programul de Practica Profesionala Ab ACADEMIA ad ADVOCATUM
28.02.2012 | JURIDICE.ro, Bogdan BUTA

JURIDICE - In Law We Trust

Programul de Practică Profesională Ab ACADEMIA ad ADVOCATUM este implementat de Universitatea Babeş-Bolyai în parteneriat cu Baroul Cluj şi are scopul de a facilita tranziţia studenţilor Facultăţii de Drept de la mediul academic la viaţa activă prin adaptarea pregătirii practicii la cerinţele pieţei muncii. Programul de Practică Profesională Ab ACADEMIA ad ADVOCATUM este cofinanţat din Fondul Social Europeanprin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

In data de 29 februarie 2012, ora 15.00, în amfiteatrul Aurelian Ionaşcu al Facultăţii de Drept a Universităţii Babeş-Bolyai, va avea loc Conferinţa de lansare a proiectului, unde vor participa cadre didactice şi studenţi ai Facultăţii deDrept, precum şi avocaţi – parteneri de implementare dincadrul Baroului Cluj.

Programul de Practică Profesională Ab ACADEMIA ad ADVOCATUM este primul proiect dedicat pregătirii practice a studenţilor din domeniul ştiinţelor juridice, implementat de Universitatea Babeş-Bolyai, prin Facultatea de Drept, în parteneriat cu Baroul Cluj. Programul de Practică Profesională Ab ACADEMIA ad ADVOCATUM oferă şansa unică studenţilor Facultăţii de Drept de a beneficia de un stagiu de practică subvenţionat în cadrul a 40 de cabinete şi societăţi de avocatură din cadrul Baroului Cluj. 400 de studenţi vor efectua un stagiu de practică de 2 luni, în serii de stagii de practică de câte 80 de persoane, pe parcursul anilor academici 2011-2012, 2012-2013. Studenţii vor beneficia de ședințe individuale de consiliere și orientare profesională, de un stagiu de practică la cel mai înalt nivel profesional alături de avocaţi reputaţi şi experimentaţi, iar la sfârşitul stagiului depractică îşi vor putea demonstra abilităţile în cadrul unor procese simulate care se vor finaliza cu o excursie la o organizaţie din domeniul avocaturii din străinătate.

Pentru mai multe detalii va rugăm să contactați Departamentul de Practică (Facultatea de Drept, Universitatea Babeş-Bolyai, str. Avram Iancu nr.11, biroul 216), să intrați pe site-ul www.abacademiaadadvocatum.ro sau să ne contactați pe noi la adresa office@cluj-napoca.elsa.ro.

ELSA (The European Law Students` Association) este cea mai mare organizaţie internaţională a studenţilor la drept şi a tinerilor jurişti. E prezentă în 42 de ţări europene, în cadrul a peste 300 de universităţi, reunind peste 30.000 de membri.

ELSA Cluj-Napoca reprezintă al treilea nivel de structurare al organizaţiei, după ELSA Internaţional şi ELSA România, şi funcţionează în cadrul Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Babes-Bolyai din  Cluj-Napoca . Viziunea organizaţiei este aceea de a contribui la realizarea unei lumi drepte în care demnitatea umană şi diversitatea culturală să fie respectate.

Bogdan BUTA
President ELSA Cluj-Napoca

Secţiuni: Content | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO