« Newsletter
Flux noutăţi
SelectedVideoArticole autoriJurisprudenţăNoutăţi legislativeAnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro

Lidia Barac a participat la bilantul pe 2011 a Curtii de Apel Timisoara
28.02.2012 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Vineri, 24 februarie 2012, Secretarul de Stat în Ministerul Justiţiei, Lidia Barac, a participat la bilanţul activităţii pe anul 2011 a Curţii de Apel Timişoara, potrivit unui comunicat al MJ.

Lidia Barac a subliniat proiectele derulate la nivelul acestei instanţe şi, în mod special, Protocolul încheiat cu Universitatea de Vest Timişoara, de natură a asigura un management performant al resurselor umane cu un grad cât mai înalt de pregătire a viitorilor magistraţi.

Au fost apreciate programele de pregătire profesională derulate la nivel descentralizat centrate pe diseminarea noilor Coduri ale României, dar şi eforturile depuse pentru reducerea volumului dosarelor restante.

Lidia Barac a informat magistraţii asupra agendei interne şi externe a Ministerului Justiţiei, centrată pe îndeplinirea recomandărilor Comisiei Europene din Raportul elaborat în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare şi asigurarea suportului financiar pentru implementarea Codului de procedură civilă.

Secretarul de Stat a transmis magistraţilor mesajul ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, de apreciere a eforturilor magistraţilor pentru susţinerea unui volum de muncă crescut în raport cu cel din anul 2010, fără afectarea
indicatorilor calitativi şi, în mod special, a indicatorilor de operativitate în soluţionarea cauzelor, menţinut la nivelul anului 2010.

Mesajul ministrului Justiţiei a atras atenţia asupra „necesităţii promovării integrităţii imparţialităţii, independenţei, în viaţa şi activitatea fiecărui magistrat, ca valori ale profesiei, în absenţa cărora nu vom fi capabili să construim acel suport necesar pentru integrarea eforturilor dirijate spre implementarea noilor Coduri şi obţinerea de performanţă în sistemul judiciar, cu consecinţe negative directe asupra nivelului de încredere a societăţii în justiţie”.

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.