Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Lidia Barac a participat la bilantul pe 2011 a Curtii de Apel Timisoara


28 februarie 2012 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Vineri, 24 februarie 2012, Secretarul de Stat în Ministerul Justiţiei, Lidia Barac, a participat la bilanţul activităţii pe anul 2011 a Curţii de Apel Timişoara, potrivit unui comunicat al MJ.

Lidia Barac a subliniat proiectele derulate la nivelul acestei instanţe şi, în mod special, Protocolul încheiat cu Universitatea de Vest Timişoara, de natură a asigura un management performant al resurselor umane cu un grad cât mai înalt de pregătire a viitorilor magistraţi.

Au fost apreciate programele de pregătire profesională derulate la nivel descentralizat centrate pe diseminarea noilor Coduri ale României, dar şi eforturile depuse pentru reducerea volumului dosarelor restante.

Lidia Barac a informat magistraţii asupra agendei interne şi externe a Ministerului Justiţiei, centrată pe îndeplinirea recomandărilor Comisiei Europene din Raportul elaborat în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare şi asigurarea suportului financiar pentru implementarea Codului de procedură civilă.

Secretarul de Stat a transmis magistraţilor mesajul ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, de apreciere a eforturilor magistraţilor pentru susţinerea unui volum de muncă crescut în raport cu cel din anul 2010, fără afectarea
indicatorilor calitativi şi, în mod special, a indicatorilor de operativitate în soluţionarea cauzelor, menţinut la nivelul anului 2010.

Mesajul ministrului Justiţiei a atras atenţia asupra „necesităţii promovării integrităţii imparţialităţii, independenţei, în viaţa şi activitatea fiecărui magistrat, ca valori ale profesiei, în absenţa cărora nu vom fi capabili să construim acel suport necesar pentru integrarea eforturilor dirijate spre implementarea noilor Coduri şi obţinerea de performanţă în sistemul judiciar, cu consecinţe negative directe asupra nivelului de încredere a societăţii în justiţie”.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii