« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 

INFO-PICCJ, 27 februarie 2012
27.02.2012 | JURIDICE.ro

Drept Timisoara
Secţiuni: Content, Drept penal | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , , , , , , ,
JURIDICE - In Law We Trust

Contrabanda. Trimitere in judecata. PJ Baia Mare

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpatului VARGA ADRIAN sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

Din probele administrate în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a rezultat faptul că, inculpatul a deţinut, în afara antrepozitului fiscal produse accizabile supuse marcării,  respectiv cantitatea de 999 pachete (19.980 de ţigarete) provenite din Ucraina. Prejudiciul cauzat, astfel, bugetului de stat, este în cuantum de 9.936 lei.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Baia Mare.

***

Contrabanda. Trimitere in judecata. PT Timis

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş au dispus, la data de 17.02.2012, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpatei BÂRZESCU DOINA sub aspectul săvârşirii infracţiunii  de contrabandă.

Probele administrate în cauză în cursul urmăririi penale au relevat următoarea situaţie de fapt:

În data de 03.07.2010, în jurul orei 0030, inculpata s-a prezentat în Vama Stamora Moraviţa conducând un autoturism, context în care organele de control vamale au găsit în interiorul autoturismului cantitatea de 200 pachete ţigări cu timbru sârbesc.

În data de 08.07.2010, inculpata s-a deplasat cu acelaşi autoturism în Serbia, de unde a achiziţionat 225 pachete de ţigări pe care le-a ascuns în farurile autoturismului, fiind găsite de lucrătorii vamali din vama Stamora Moraviţa..

Prin infracţiunea comisă, inculpata a cauzat bugetului de stat un prejudiciu total de 3.620 lei.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Deta.

***

Viol. Arestare. PJ Topoloveni

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni au solicitat, la data de 25.02.2012, instanţei de judecată, arestarea preventivă a inculpatului BOBEANU GABRIEL CĂTĂLIN, zis „Păsărel” sub aspectul săvârşirii infracţiunii de viol.

Magistraţii Judecătoriei Topoloveni au admis cererea procurorilor şi au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele inculpatului, pentru o perioadă de 29 de zile.

Din probatoriul administrat în cauză, până în acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, la data de 23.02.2012, inculpatul, care purta o cagulă, a pătruns fără drept în domiciliul părţii vătămate C.A.  (în vârstă de 62 de ani), pe care, prin acte de violenţă fizică şi prin constrângere psihică, a obligat-o, în mai multe rânduri, să întreţină rapoarte sexuale. După săvârşirea faptei, inculpatul Bobeanu Gabriel Cătălin a părăsit localitatea, fiind identificat, 2 zile mai târziu, pe raza Municipiului Târgovişte.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

***

Luare de mită, trafic de influenţă şi abuz în serviciu contra intereselor publice. Arestare. PT Bucuresti

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au solicitat, la data de 25.02.2012, instanţei de judecată, arestarea preventivă a inculpatului GHEŢU MARIN (agent de poliţie), aflat în stare de reţinere, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de luare de mită, trafic de influenţă şi abuz în serviciu contra intereselor publice.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că inculpatul i-a solicitat denunţătoarei V.A., administrator al unui local, o sumă de bani în vederea neluării măsurilor sancţionatorii prevăzute de lege pentru încălcarea normelor referitoare la efectuarea unor renovări la imobilul în care funcţiona localul. Totodată, acesta i-a promis denunţătoarei că va interveni pe lângă funcţionari din cadrul Primăriei Capitalei pentru obţinerea avizelor necesare de construcţie pentru acelaşi imobil. În acest context, inculpatul a fost surprins în flagrant, la data de 24.02.2012, în timp ce primea suma de 2.000 de lei de la aceasta.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

***

Ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Continuare cercetari. PT Giurgiu

În urma şedinţei săptămânale de analiză a soluţiilor, desfăşurată luni, 27 februarie 2012, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu, au atacat cu apel sentinţa penală prin care s-a dispus condamnarea inculpatului TĂNĂSOAIA IONUŢ – ADRIAN la pedeapsa rezultantă de 5 ani închisoare, cu executare. La aplicarea acestei pedepse instanţa de fond a avut în vedere dispoziţiile art. 3201 din Codul de procedură penală, privind recunoaşterea  faptei.

Procurorii au apreciat soluţia ca fiind nelegală, întrucât  pedepasa componentă, de un an închisoare aplicată inculpatului pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice (prevăzută de art.321 alin.2 Cod penal, ale cărei limite sunt cuprinse între 2 şi 7 ani) este mai mică decât limita minimă a pedepsei prevăzută de lege pentru această infracţiune (în condiţiile în care nu i s-au reţinut circumstanţe atenuante). Totodată, soluţia a fost considerată şi netemeinică, întrucât, faţă de modul în care au fost săvârşite faptele reţinute în sarcina inculpatului Tănăsoaia Ionuţ-Adrian, instaţa putea să aplice, la pedeapsa rezultantă, un spor.

Reamintim că, procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu au dispus, prin rechizitoriu, la data de 24.11.2011, trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a  inculpatului TĂNĂSOAIA IONUŢ-ADRIAN zis „Gipsy-Gypsanu” sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, constând în următoarea situaţie de fapt:

În dimineaţa zilei de 09.10.2011, orele 413, inculpatul, aflându-se în discoteca organizată la un club din oraşul Giurgiu, pe fondul consumului de alcool şi al unui conflict spontan, a îmbrâncit şi apoi a lovit puternic cu pumnul în plină figură victima C.D.H.– cetăţean de origine americană, care s-a dezechilibrat şi a fost proiectat cu capul de un plan dur. În urma impactului, victima a suferit leziuni traumatice cerebrale foarte grave, leziuni care au condus, câteva ore mai târziu (orele 1910 ) la decesul acesteia.

***

Lovire. Cercetari. PJ Craiova

Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova a fost înregistrată, astăzi 27.02.2012, o cauză penală ca urmare a sesizării din oficiu a procurorilor acestei unităţi de parchet, cu privire la incidentul soldat cu lovirea unei minore (în vârstă de 11 ani) de către un subofiţer din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmerie Dolj, aflat în afara orelor de program.

Din primele cercetări a rezultat faptul că, la data de 26.02.2012, în jurul orelor 1500, în urma refuzului de a accepta spălarea lunetei autoturismului în care subofiţerul era pasager, de către partea vătămată, aceasta a lovit cu palma în caroserie, context în care subofiţerul a coborât şi i-a aplicat mai multe lovituri minorei.

În urma expertizării medico-legale, minora a fost diagnosticată cu contuzie coloană cervicală şi lombară, fără leziuni osoase sau abdominale post traumatice.

>> sursa: mpublic.ro

 
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
VIDEO
Codul muncii

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.