Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Contencios administrativ
DezbateriCărţiProfesionişti

ZAMFIRESCU RACOTI PREDOIU castiga doua litigii in favoarea BNR
28.02.2012 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Societatea de avocaţi Zamfirescu Racoţi Predoiu a finalizat cu succes un important proiect în materia dreptului bancar: menținerea a două hotărâri de sancţionare, constând în retragerea aprobărilor de a exercita responsabilități de administrare şi/sau conducere într-o instituție de credit, hotărâri luate de către Consiliului de Administrație al Băncii Naționale a României.

În contextul în care activitatea instanţelor judecătoreşti este extrem de aglomerată de numărul mare de procese în care băncile comerciale şi alte instituţii financiare nebancare figurează în calitate de părţi, litigiile care privesc activitatea Băncii Naționale a României, de autorizare şi de supraveghere prudențială a instituţiilor de credit, sunt extrem de rare. SCA Zamfirescu Racoți Predoiu a reprezentat cu succes, pe clientul său, Banca Națională a României în două astfel de litigii, soluţionate favorabil, în mod irevocabil, de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, secţia de contencios administrativ şi fiscal.

În ambele cazuri, Înalta Curte de Casație și Justiție a respins recursurile formulate de către persoanele fizice care au deţinut funcţii de management în sistemul bancar, căi de atac formulate împotriva hotărârilor Consiliului de Administrație al Băncii Naționale a României privitoare la retragerea, faţă de aceştia, cu titlu de sancțiune, a aprobării de a exercita responsabilități de conducere într-o bancă comercială. Instanța supremă, analizând condițiile de aplicare a acestor sancțiuni, a înlăturat criticile formulate împotriva hotărârilor Băncii Naţionale a României, prin intermediul unor hotărâri judecătoreşti irevocabile.

Călin-Andrei Zamfirescu, Senior Partner Zamfirescu Racoţi Predoiu: „Pot spune, fără să greșesc, că aceste cauze au ridicat multiple şi interesante probleme de drept, gestionate cu succes de echipa noastră specializată în domeniul bancar-financiar, echipă care, în prezent, are în lucru un portofoliu de peste 1.500 de litigii pentru clienţi ce reprezintă instituții de credit și instituții financiare nebancare.”

Echipa dedicată acestui proiect a fost formată din Călin-Andrei Zamfirescu, Senior Partner, şi Laura Retegan, Senior Associate.

* * *

Despre Zamfirescu Racoţi Predoiu

Născută din fuziunea a două cunoscute societăţi de avocaţi, Zamfirescu Racoţi Predoiu (ZRP) este acreditată ca una dintre cele mai importante societăţi de avocatură din România. ZRP oferă servicii de asistenţă juridică atât în domeniul avocaturii de business, cât şi în sfera litigiilor, arbitrajului şi consultanţei fiscale, şi este recomandată de anuarele  internaţionale de specialitate pentru performanţele sale în variate arii de practică, precum: litigii, arbitraj, insolvenţă, drept financiar-bancar,  drept societar / fuziuni şi achiziţii, dreptul muncii, energie şi resurse naturale, proprietate intelectuală, drept imobiliar, piaţa de capital, drept fiscal etc.

ZRP are o echipă de 38 de avocați dintre care cinci parteneri – Stan Tîrnoveanu (Managing Partner), Ioana Racoți (Senior Partner), Călin-Andrei Zamfirescu (Senior Partner), Anca Danilescu (Partner), Cosmin Vasile (Partner).PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.