Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Contencios administrativ
Contencios administrativ
DezbateriCărţiProfesionişti

ZAMFIRESCU RACOTI PREDOIU castiga doua litigii in favoarea BNR


28 februarie 2012 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Banking, Contencios administrativ, Litigii
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Societatea de avocaţi Zamfirescu Racoţi Predoiu a finalizat cu succes un important proiect în materia dreptului bancar: menținerea a două hotărâri de sancţionare, constând în retragerea aprobărilor de a exercita responsabilități de administrare şi/sau conducere într-o instituție de credit, hotărâri luate de către Consiliului de Administrație al Băncii Naționale a României.

În contextul în care activitatea instanţelor judecătoreşti este extrem de aglomerată de numărul mare de procese în care băncile comerciale şi alte instituţii financiare nebancare figurează în calitate de părţi, litigiile care privesc activitatea Băncii Naționale a României, de autorizare şi de supraveghere prudențială a instituţiilor de credit, sunt extrem de rare. SCA Zamfirescu Racoți Predoiu a reprezentat cu succes, pe clientul său, Banca Națională a României în două astfel de litigii, soluţionate favorabil, în mod irevocabil, de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, secţia de contencios administrativ şi fiscal.

În ambele cazuri, Înalta Curte de Casație și Justiție a respins recursurile formulate de către persoanele fizice care au deţinut funcţii de management în sistemul bancar, căi de atac formulate împotriva hotărârilor Consiliului de Administrație al Băncii Naționale a României privitoare la retragerea, faţă de aceştia, cu titlu de sancțiune, a aprobării de a exercita responsabilități de conducere într-o bancă comercială. Instanța supremă, analizând condițiile de aplicare a acestor sancțiuni, a înlăturat criticile formulate împotriva hotărârilor Băncii Naţionale a României, prin intermediul unor hotărâri judecătoreşti irevocabile.

Călin-Andrei Zamfirescu, Senior Partner Zamfirescu Racoţi Predoiu: „Pot spune, fără să greșesc, că aceste cauze au ridicat multiple şi interesante probleme de drept, gestionate cu succes de echipa noastră specializată în domeniul bancar-financiar, echipă care, în prezent, are în lucru un portofoliu de peste 1.500 de litigii pentru clienţi ce reprezintă instituții de credit și instituții financiare nebancare.”

Echipa dedicată acestui proiect a fost formată din Călin-Andrei Zamfirescu, Senior Partner, şi Laura Retegan, Senior Associate.

* * *

Despre Zamfirescu Racoţi Predoiu

Născută din fuziunea a două cunoscute societăţi de avocaţi, Zamfirescu Racoţi Predoiu (ZRP) este acreditată ca una dintre cele mai importante societăţi de avocatură din România. ZRP oferă servicii de asistenţă juridică atât în domeniul avocaturii de business, cât şi în sfera litigiilor, arbitrajului şi consultanţei fiscale, şi este recomandată de anuarele  internaţionale de specialitate pentru performanţele sale în variate arii de practică, precum: litigii, arbitraj, insolvenţă, drept financiar-bancar,  drept societar / fuziuni şi achiziţii, dreptul muncii, energie şi resurse naturale, proprietate intelectuală, drept imobiliar, piaţa de capital, drept fiscal etc.

ZRP are o echipă de 38 de avocați dintre care cinci parteneri – Stan Tîrnoveanu (Managing Partner), Ioana Racoți (Senior Partner), Călin-Andrei Zamfirescu (Senior Partner), Anca Danilescu (Partner), Cosmin Vasile (Partner).

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro