Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Litigation
JurisprudenţăProfesionişti
TUCA ZBARCEA & ASOCIATII
 

NNDKP. Noi parteneri asociati
28.02.2012 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) a anunţat astăzi promovarea ca parteneri asociaţi a Simonei Neagu, a Sorinei Olaru (Creţu), a Ioanei Niculeasa şi a lui Emil Bivolaru. Structura de parteneriat cuprinde acum doisprezece parteneri asociaţi („equity partners”) şi patru parteneri remuneraţi („salaried partners”).

Coordonată de Ana Diculescu-Şova, unul dintre cei mai reputaţi litigatori din România, echipa de litigii a avut performanţe notabile în ultimii patru ani, reflectate în ponderea în cifra de afaceri a firmei care a crescut de la un an la altul (de la 21% în 2008, la 35% în 2009 şi 38% în 2010 şi 2011). Simona Neagu, Sorina Olaru (Cretu) şi Emil Bivolaru coordonează, alături de Radu Damaschin (partener remunerat în departamentul de litigii), o echipă formată din 33 de litigatori, recunoscută atât în mediul de afaceri local, cât şi de ghidurile juridice internaţionale drept una din cele mai redutabile şi mai experimentate din România.

Echipa de litigii a coordonat în ultimii ani două proiecte extrem de complexe: litigiile dintre importante bănci din România şi clienţii acestora, în legatură cu pretenţiile având ca obiect protecţia consumatorului, generate de adoptarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 50/2010, gestionând peste 1.100 de dosare; reprezentarea Rompetrol în legătură cu pretenţiile formulate de Statul Român cu privire la rambursarea unei datorii fiscale în valoare de 570 de milioane de euro.
Portofoliul clienţilor de litigii cuprinde organizaţii precum Alpha Bank, Banca Comercială Română (BCR), Danube Fund, Globe Trade Centre (GTC), Lafarge Ciment, OMV Petrom, Primăria Municipiului Bucureşti, Rompetrol, Smithfield Ferme, Sonae Sierra, Tavistock Group (Arlynn), Tenaris, Volksbank.

Ioana Niculeasa a fost implicată în unele din cele mai mari tranzacţii imobiliare care au avut loc pe piaţa locală în ultimii ani, printre care vânzarea complexului de birouri Floreasca Business Park către NEPI, dar şi cel mai semnificativ proiect de pe piaţa de profil, asistarea Deutsche Bank Group în achiziţia proiectului Upground. Recent, Ioana a coordonat un alt proiect major, vânzarea complexului de birouri City Business Centre din Timişoara de către antreprenorul român Ovidiu Şandor, precum şi intrarea pe piaţă a grupului De’Longhi, prin achiziţia fabricii Nokia din Cluj (Jucu).

Pe fondul unei pieţe imobilare inerte, practica de real estate, alcatuită din şapte avocaţi, a reuşit să înregistreze o pondere de 8% din cifra de afaceri a firmei în ultimii patru ani. Portofoliul de clienţi activi include companii precum Alfred C. Toepfer International Romania, Asmita Gardens, Bluehouse Capital, Cascade Group, Crown Constructions, Decathlon, Deutsche Bank AG, Edmond de Rothschild Private Equity Management Ltd., Globe Trade Center (GTC), Ingleby Holding, Oracle Romania, Shedlin Capital AG, Sonae Sierra.

***
Despre noii parteneri asociaţi:

Simona Neagu este Partener asociat în departamentul de litigii şi are o experienţă în profesie de şaptesprezece ani ca avocat pledant şi judecător. Reprezintă clienţii în faţa instanţelor în cauze legate de dreptul comerţului internaţional, dreptul bancar, dreptul societar, procedurile de executare, procedura insolvenţei, drept civil (retrocedări). De asemenea, a acumulat o experienţă semnificativă în proiecte de infrastructură şi FIDIC. A absolvit Facultatea de Drept a Universităţii Babes Bolyai din Cluj Napoca şi Şcoala Naţională de Magistratură. Simona coordonează biroul NNDKP de la Cluj-Napoca la nivelul parteneriatului.

Sorina Olaru (Creţu) este Partener asociat în departamentul de litigii şi are doisprezece ani de experienţă ca avocat, fiind specializată în litigii privind mărcile comerciale, drepturile de autor aferente brevetelor şi desenelor industriale. Domeniile ei de expertiză includ arbitrajul comercial internaţional, dreptul proprietăţii intelectuale, cauze de răspundere civilă, profesională, drept comercial şi drept administrativ. A absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti şi este membru al Asociaţiei Internaţionale de Arbitraj. Sorina s-a alăturat echipei NNDKP în anul 2007 şi coordonează biroul NNDKP de la Braşov la nivelul parteneriatului.

Ioana Niculeasa este Partener asociat şi coordonatorul practicii de tranzacţii imobiliare, având o experienţă de doisprezece ani în profesie. S-a alăturat echipei NNDKP în anul 2005 şi are experienţă în toate aspectele de drept imobilar, de la redactarea de rapoarte “due diligence”, la redactarea şi negocierea documentelor folosite în tranzacţiile imobiliare şi consultanţa în proiectele imobiliare de construire şi dezvoltare. De asemenea, consiliază clienţii pe probleme de fuziuni şi achiziţii şi pe aspecte generale de dreptul societăţilor comerciale. Ioana este licenţiată a Facultatii de Drept a Universităţii Bucureşti şi a Universitatii Paris 1 Pantheon-Sorbonne.

Emil Bivolaru este Partener asociat în departamentul de litigii şi are o experienţă de doisprezece ani în avocatură. Ariile sale de expertiză includ domenii de drept cum ar fi dreptul civil, dreptul proprietăţii intelectuale, dreptul comercial, administrativ-fiscal, precum şi dreptul penal. A absolvit Facultatea de Drept, Universitatea Nicolae Titulescu, iar imediat după absolvire s-a alăturat Cabinetului de Avocatură „Ana Diculescu”. Emil face parte din echipa de litigii a NNDKP din anul 2001, iar de la începutul acestui an coordonează, la nivelul parteneriatului, biroul NNDKP de la Craiova.

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.