Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

INFO-PICCJ, 28 februarie 2012


28 februarie 2012 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Drept penal, Flux informații

Furt calificat. Arestare. PJ Giurgiu

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva inculpaţilor UŢICĂ MIHAI-CRISTIANGHEORGHE EMILSTAMATE ADRIAN-GEORGE şi ŢĂRANU NICUŞOR-MĂDĂLIN sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Totodată, aceştia au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpaţilor, cerere admisă de magistraţii Judecătoriei Giurgiu care au dispus emiterea unor mandate de arestare preventivă pe numele inculpaţilor pentru o perioadă de 29 de zile.

Probatoriul administrat în cauză, până în acest moment al urmăririi penale, a relevat următoarea situaţie de fapt:

În perioada 27.11.2011 – 09.02.2012, pe raza Municipiului Giurgiu, în diferite participaţii, prin efracţie şi pe timp de noapte, inculpaţii Uţică Mihai-Cristian, Gheorghe Emil, Stamate Adrian-George şi Ţăranu Nicuşor-Mădălin au sustras componente auto (acumulatori, radio-cd-uri) din zece autoturisme, cauzând un prejudiciu total în valoare de aproximativ 3.900 lei.

Cercetările continuă în cauză în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

***

Incident ref. impuscaturi la Oradea. Cercetari. PT Bihor

Pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor a fost constituită, la data de 28.02.2012, o cauză penală în care se efectuează cercetări cu privire la incidentul petrecut, în această dimineaţă, în oraşul Oradea, când o persoană a tras mai multe focuri de armă într-o alta.

La faţa locului s-a deplasat o echipă mixtă, coordonată de un procuror al acestei unităţi  de parchet, care derulează cercetările.

Pe măsura derulării cercetărilor, vom informa opinia publică.

În continuarea cercetărilor în cauza constituită pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, în cursul acestei dimineţi, procurori ai acestei unităţi de parchet au dispus reţinerea învinuitului Z.A.A. (cetăţean italian), acesta fiind audiat în prezent, de procurori sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Din primele cercetări a rezultat faptul că, în această dimineaţă, în jurul orelor 810, învinuitul s-a deplasat în faţa blocului unde locuia victima, a aşteptat-o, şi pe fondul unui conflict spontan izbucnit, acesta a împuşcat mortal victima cu o armă de foc cu ţevile tăiate.

Pe măsura derulării cercetărilor, vom informa opinia publică.

***

Talharie. Arestare. PT Timis

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş au înaintat instanţei de judecată propunerea de arestare preventivă a inculpaţilor NICOLAE CONSTANTIN-MARIUS şi D.P.I. (minor) sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie.

Magistraţii Judecătoriei Timişoara au admis cererea procurorilor şi au dispus arestarea preventivă a inculpatului Nicolae Constantin-Marius pentru o perioadă de 29 de zile iar a inculpatului minor D.P.I. pentru o perioadă de 19 zile.

Probatoriul administrat în cauză, până în acest moment al urmăririi penale, a relevat următoarea situaţie de fapt:

La data de 23.02.2012, în jurul orelor 2230, aflându-se pe o stradă din localitatea Recaş, cei doi inculpaţi au deposedat-o prin violenţă pe partea vătămată D.N. de o borsetă în care aceasta avea documentele personale şi suma de 280 lei.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

***

Furt calificat. Trimitere in judecata. PCA Bacau

Procurori ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău au finalizat cercetările şi au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpatului FILIPESCU ROLAND SILVIU (ofiţer al Direcţiei Generale Anticorupţie Bacău) sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat următoarea situaţie de fapt:

La data de 13.02.2012, între orele 1830-1935, prin forţarea sistemelor de siguranţă şi protecţie, cu ajutorul unui cleşte şi a unei forfecuţe, a sustras dintr-un hypermarket din Bacău mai multe bunuri în valoare de 491 lei, fiind surprins de organele de securitate şi pază ale societăţii în timp ce încerca să părăsească incinta magazinului, fără să achite la casa de marcaj acele bunuri.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Curţii de Apel Bacău.

***

Disparitie. Cercetari. PT Cluj

Pe rolul Parchetului de pe lângă a Tribunalul Cluj fost constituită, la data de 28.02.2012, o cauză penală în care se efectuează cercetări în legătură cu cazul privind dispariţia unui bărbat şi ai celor doi copii ai săi.

Din primele cercetări a rezultat faptul că, maşina bărbatului a fost găsită pe malul Lacului Tarniţa din judeţul Cluj, la faţa locului fiind demarate cercetări de o echipă mixtă formată din poliţişti, pompieri, scafandri, coordonată de un procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii penale.

***

Viol. Arestare. PT Constanta

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au solicitat astăzi, 28.02.2012, instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpatului A.G.C. (în vârstă de 17 ani) pentru o perioadă de 19 zile sub aspectul săvârşirii infracţiunii de viol.

Probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a relevat următoarea situaţie de fapt:

În după amiaza zilei de 27.02.2012, inculpatul împreună cu un alt minor (în vârstă de 12 ani), prin violenţă au întreţinut acte sexuale anormale cu partea vătămată D.V.L. (în vârstă de 13 ani) într-o clădire abandonată din Municipiul Constanţa. În urma loviturilor aplicate (cu corpuri dure posibil cu furtun, cauciuc), partea vătămată a suferit leziuni traumatice pentru a căror vindecare sunt necesare un număr de 11-12 zile de îngrijiri medicale.

Cercetările continuă în cauză, în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

>> sursa: mpublic.ro

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică