Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Arbitraj
Arbitraj
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Official partner: Curtea de Arbitraj Comercial Internaţional CCIR

Metodologia privind lista aparatelor pentru care se datoreaza remuneratia compensatorie pentru copia privata


29 februarie 2012 | Corina CIOROABĂ, Juridice.ro
Secţiuni: Arbitraj, Noutăți legislative
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 135 din data de 27 februarie 2012 a fost publicata Decizia directorul general al Oficiului Roman pentru Drepturile de Autor nr. 14/2012 privind publicarea in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, a Hotararii arbitrale nr. 1 din data de 9 februarie 2012 avand drept obiect stabilirea formei finale a Metodologiei privind lista aparatelor pentru care se datoreaza remuneratia compensatorie pentru copia privata si cuantumul acesteia.

Corpul de arbitri de pe langa Oficiul Roman pentru Drepturile de Autor  a admis in parte cererea de arbitraj formulata de catre societatile de gestiune colectiva a drepturilor de autor COPYRO, VISARTA si PERGAM, in contradictoriu cu Konica Minolta, Asociatia Producatorilor si Distribuitorilor de Echipamente de Tehnologia Informatiei si Comunicatiilor (APDETIC), Xerox Romania si Societatea Comerciala Eurocom, stabilind forma finala a Metodologiei privind lista aparatelor pentru care se datoreaza remuneratia compensatorie pentru copia privata si cuantumul acesteia.

In conformitate cu prevederile metodologiei, remuneratia compensatorie este datorata si se plateste de catre persoanele care dispun de aparate, de echipamente, dispozitive sau de suporturi de reproducere de pe hartie organismului de gestiune colectiva desemnat de Oficiul Roman pentru Drepturile de Autor (ORDA) unic colector.

Lista aparatelor si remuneratia aferenta: fotocopiatoare – 0,5%; imprimante – 0,5%, scannere  – 0,5%, aparate multifunctionale cu/fara functie de fotocopiere – 0,5%.

Plata remuneratiei compensatorii pentru copia privata se va face pana in ultima zi lucratoare a fiecarei luni urmatoare celei pentru care este datorata.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Cont profesional
JURIDICE Comunicare

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro