Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro

Alina Bica s-a intalnit cu reprezentantul special al OSCE, coordonator pentru Combaterea Traficului de Fiinte Umane
01.03.2012 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Marti, 28 februarie 2012, Secretarul de stat al Ministerului Justiţiei, Alina Bica, a avut o întrevedere bilaterală cu Maria Grazia Giammarinaro, reprezentant special al Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) şi Coordonator pentru Combaterea Traficului de Fiinţe Umane, potrivit unui comunicat al MJ.

Alina Bica a prezentat evoluţiile sistemului românesc în materia prevenirii şi combaterii traficului de persoane, în special cadrul legislativ modern, activitatea de combatere a fenomenului desfăşurată de către procurorii specializaţi din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), precum şi condamnările pronunţate de instanţele de judecată în cauzele de trafic de persoane.

De cealaltă parte, reprezentantul special al OSCE a subliniat necesitatea importanţei cooperării judiciare internaţionale în materia combaterii traficului de persoane, precum şi beneficiile desemnării unui Raportor Naţional în această materie.

Secretarul de stat al MJ a informat reprezentantul OSCE cu privire la faptul că procedura desemnării Raportorului Naţional este în derulare, făcând obiectul unui proces de consultare interinstituţională.

Reuniunea a fost facilitată de buna cooperare dintre Biroul pentru prevenirea criminalităţii şi de cooperare cu oficiile de recuperare a creanţelor din Statele Membre ale Uniunii Europene, desemnat oficiu naţional de recuperare a creanţelor, şi Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane (ANITP).


PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.