Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Lidia Barac a participat la aniversarea a 10 ani de la infiintarea Eurojust


1 martie 2012 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

In perioada 27-28 februarie 2012, Secretarul de Stat în Ministerul Justiţiei, Lidia Barac, a participat la ceremoniile dedicate aniversării a 10 ani de la înfiinţarea Eurojust, desfăşurate la Haga, potrivit unui comunicat al MJ.

În cadrul reuniunilor, s-a subliniat importanţa tot mai mare acordată aspectelor legate de consolidarea cooperării judiciare la nivelul Uniunii Europene (U.E.).

Creşterea importanţei Eurojust este reflectată de Tratatul de la Lisabona care deschide noi perspective în domeniu, oferind posibilitatea consolidării competenţelor acestui organism european şi chiar a instituirii unui Parchet European, pornind de la Eurojust (art.86 din TFUE), eveniment care ar marca un punct de cotitură în construcţia spaţiului de libertate, securitate şi justiţie al U.E.

Luările de poziţie ale participanţilor din Statele Membre ale Uniunii Europene au vizat principalele realizări şi dezvoltarea viitoare a Eurojust, în special consolidarea rolului organizaţiei europene în cadrul cooperării judiciare şi coordonarea dintre autorităţile de investigare şi urmărire penală ale Statelor Membre.

„În cei 10 ani de existenţă şi acţiune comună la nivel european, rolul şi importanţa acestei structuri au crescut în mod constant. Astăzi, Eurojust a devenit o structură de cooperare indispensabilă în anumite domenii foarte sensibile pentru fiecare ţară europeană în parte, traficul de persoane, traficul de droguri sau alte forme grave de criminalitate transfrontalieră. În acest context, apreciem că se impune o amplă dezbatere în cadrul Uniunii Europene cu privire la posibilităţile de evoluţie şi dezvoltare ale acestei structuri, având în vedere, inclusiv, transformarea Eurojust într-un Parchet European. De altfel, această posibilitate este prevăzută chiar în Tratatul de la Lisabona”, a declarat secretarul de stat în Ministerul Justiţiei, Lidia Barac.

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică