Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Lidia Barac a participat la aniversarea a 10 ani de la infiintarea Eurojust
01.03.2012 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust

In perioada 27-28 februarie 2012, Secretarul de Stat în Ministerul Justiţiei, Lidia Barac, a participat la ceremoniile dedicate aniversării a 10 ani de la înfiinţarea Eurojust, desfăşurate la Haga, potrivit unui comunicat al MJ.

În cadrul reuniunilor, s-a subliniat importanţa tot mai mare acordată aspectelor legate de consolidarea cooperării judiciare la nivelul Uniunii Europene (U.E.).

Creşterea importanţei Eurojust este reflectată de Tratatul de la Lisabona care deschide noi perspective în domeniu, oferind posibilitatea consolidării competenţelor acestui organism european şi chiar a instituirii unui Parchet European, pornind de la Eurojust (art.86 din TFUE), eveniment care ar marca un punct de cotitură în construcţia spaţiului de libertate, securitate şi justiţie al U.E.

Luările de poziţie ale participanţilor din Statele Membre ale Uniunii Europene au vizat principalele realizări şi dezvoltarea viitoare a Eurojust, în special consolidarea rolului organizaţiei europene în cadrul cooperării judiciare şi coordonarea dintre autorităţile de investigare şi urmărire penală ale Statelor Membre.

„În cei 10 ani de existenţă şi acţiune comună la nivel european, rolul şi importanţa acestei structuri au crescut în mod constant. Astăzi, Eurojust a devenit o structură de cooperare indispensabilă în anumite domenii foarte sensibile pentru fiecare ţară europeană în parte, traficul de persoane, traficul de droguri sau alte forme grave de criminalitate transfrontalieră. În acest context, apreciem că se impune o amplă dezbatere în cadrul Uniunii Europene cu privire la posibilităţile de evoluţie şi dezvoltare ale acestei structuri, având în vedere, inclusiv, transformarea Eurojust într-un Parchet European. De altfel, această posibilitate este prevăzută chiar în Tratatul de la Lisabona”, a declarat secretarul de stat în Ministerul Justiţiei, Lidia Barac.

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti