Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Catalin Predoiu in vizita de lucru la Curtea de Apel Iasi. UPDATE


2 martie 2012 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Curtea de Apel Iaşi anunţă că, la data de 2 martie 2012, la sediul instanţei, va avea loc o vizită de lucru a ministrului justiţiei, în cadrul căreia vor fi abordate probleme privind organizarea şi funcţionarea instanţelor judecătoreşti.

Alături de judecătorii Curţii de Apel Iaşi la întâlnire au fost invitaţi să participe magistraţii din conducerea instanţelor din raza teritorială a Curţii de Apel Iaşi, Procurorul General al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi, precum şi magistraţi ai parchetelor din raza teritorială a Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi.

UPDATE, 2 martie 2012: Ministrul le-a mulţumit magistraţilor pentru activitatea depusă în anul 2011, în condiţiile în care aceştia s-au confruntat cu două mari provocări: creşterea volumului activităţii la instanţe şi intrarea în vigoare a noului Cod civil, potrivit unui comunicat al MJ.

„Intrarea în vigoare a noului Cod civil, la 1 octombrie 2011, s-a făcut fără dificultăţi speciale şi acest lucru s-a datorat în primul rând  corpului magistraţilor şi al profesiilor juridice. 2012 este anul noului Cod de procedură civilă, anul în care trebuie acoperite locurile vacante în sistem. Pentru aceasta este nevoie nu doar de bani, ci şi de definitivarea strategiei politicii de personal de către Consiliul Superior al Magistraturii. Ca şi dumneavoastră, doamnelor şi domnilor magistraţi, doresc să avem un CSM puternic, funcţional, matur, care să-şi asume şi mai pregnant leadershipul reformelor şi al sistemului judiciar”. Ministrul Predoiu i-a asigurat pe magistraţi că se fac eforturi susţinute în vederea obţinerii finanţării necesare pentru acoperirea posturilor vacante, astfel încât sistemul judiciar să fie pregătit pentru intrarea în vigoare a noului Cod de procedură civilă, preconizată la data de 1 iunie 2012.

„Anul 2013 vine cu alte două mari provocări: intrarea în vigoare a Codului penal şi a Codului de procedură penală. Tot în 2013 avem termen de finalizare a lucrărilor la noul Palat de Justiţie din Iaşi, un proiect derulat cu finanţare de la Banca Mondială. Totodată, în 2013, Guvernul va asigura fondurile necesare pentru suplimentarea schemelor de personal, conform planului de măsuri privind implementarea celor patru coduri ale justiţiei”, a spus ministrul Justiţiei.

Discuţiile cu magistraţii au fost urmate de o întâlnire cu jurnaliştii. Întrebat în conferinţa de presă cum comentează poziţia Olandei în Dosarul Schengen, ministrul a declarat: „Poziţia premierului olandez exprimă lipsa sa de manevră politică în acest subiect, faţă de un partid antieuropean, component al coaliţiei de guvernare care sprijină guvernul olandez. Este penalizat însăşi spiritul european. Voi continua demersurile diplomatice pe zona de competenţă a Ministerului Justiţiei. Pe de altă parte, este limpede că singurul drum eficient este continuarea reformelor în Justiţie, prin implementarea noului Cod de procedură civilă. Aici ne sprijinim pe un CSM responsabil, care să înţeleagă importanţa asumării mai puternice a leadershipului sistemului judiciar şi a reformelor.”.

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro