« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Perchezitie la Penitenciarul Galati
02.03.2012 | JURIDICE.ro, Veronica STANCOVICI

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

În cadrul activităţilor derulate pe linia eradicării fenomenului introducerii de telefoane mobile în penitenciare, precum şi de folosire, în mod ilegal, a acestora de către persoane private de libertate, în data de joi, 01.03.2012, a fost organizată de către specialişti din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor o percheziţie la Penitenciarul Galaţi. La aceasta au participat aproximativ o sută de lucrători din diferite unităţi penitenciare din ţară.

Prin acţiunea de astăzi s-a urmărit identificarea şi ridicarea unor telefoane mobile deţinute şi folosite de către persoane private de libertate, în scopul săvârşirii unor infracţiuni de înşelăciune. Astfel, au fost descoperite şi ridicate, în vederea confiscării, 51 de telefoane mobile, 33 de cartele SIM, două carduri de memorie şi înscrisuri  care pot constitui mijloace de probă în această cauză.

Documentarea, în acest caz, s-a făcut în colaborare cu structuri din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, sub coordonarea procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

Eradicarea fenomenului introducerii telefoanelor mobile în penitenciare reprezintă o prioritate a sistemului administraţiei penitenciare, activitatea de astăzi făcând parte dintr-o serie de acţiuni menite să prevină şi să combată acest fenomen.

Veronica STANCOVICI
Biroul relaţii publice şi mass-media
Administraţia Naţională a Penitenciarelor

 
Secţiuni: Content, Drept penal | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD