Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Cele mai importante alegeri juridice
04.03.2012 | Laurențiu PETRE

Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust

Cum facem alegerea corectă a profesiei? Cum se construieşte şi se măsoară succesul? Cum ne găsim motivaţia de a urmări performanţa în profesie? Ce principii şi valori fundamentale trebuie să ghideze pe orice tânăr absolvent care îşi alege viitoarea profesie? Ce alte profesii juridice pot fi urmate de absolvenţii facultăţilor de drept?

* * *

Răspunsurile la aceste întrebări le vom dezbate împreuna cu invitații celui de-al doilea modul de conferințe intitulat Despre alegeri în cariera ta, miercuri, 7 martie 2012, ora: 14:00.

Evenimentele se vor desfășura simultan în cele 4 centre universitare din ţară: Bucureşti, Constanţa, Craiova şi Iaşi şi se vor bucura de prezenţa unor nume sonore din domeniul juridic.

INTRAREA ESTE LIBERĂ

* * *

Agenda București | Agenda Iași | Agenda Constanta | Agenda Craiova

* * *

Conferintele fac parte din proiectul Busolă în Carieră care reprezintă un program integrat de orientare în carieră adresat studenţilor la drept desfașurat de asociaţia LiderJust. Proiectul beneficiază de finanţare din partea Ambasadei Statelor Unite ale Americii.

Proietul conține trei componente principale: conferinţe, stagii de formare profesională şi mentorat pentru studenţii la drept.

1. Despre conferinţe

Conferințe LiderJust reprezintă o noutate pentru activitățile educative non-formale din România prin faptul că oferă informații practice despre profesiile juridice pentru a veni în ajutorul studenților care trebuie să facă o alegere în ceea ce privește cariera lor. Conferințele beneficiază de sprijinul specialiștilor din domeniul dreptului, dar și de contribuții motivaționale excepționale din partea unor personalități ale vieții civice din România.

> detalii aici

2. Internship

A doua componentă a programului Busolă în Carieră conține două sesiuni de internship care au ca scop ghidarea studenții la drept în alegerea carierei potrivite. Fiecare stagiu de practică va avea o durată de două luni (prima în aprilie-mai 2012 şi a doua în septembrie-octombrie 2012).

Studenţii participanţi vor avea posibilitatea de a face practică în instituţiile publice şi private partenere ale programului, putând opta între doua tipuri de internship (internship mixt si internship aprofundat). O parte dintre studentii selectati vor beneficia de sprijin financiar sub forma unei burse în valoare totală de 500 de dolari.

> detalii despre procedura de selectie aici

3. Mentorat

A treia componentă a programului Busolă în Carieră vizează stabilirea unor relaţii de mentorat. Proiectul îşi propune să faciliteze crearea unor relaţii de mentorat între studenţii înscrişi în proiect şi cei care îi pot învăţa despre valori în cariera lor, despre oportunităţile pe care le oferă o profesie juridică şi despre ce înseamnă să fii o persoană de succes.

> mai multe detalii aici

Vă așteptăm!


Programul Busolă în Carieră se remarcă prin abordarea diferită a modului de desfăşurare a conferinţelor şi internshipurilor, datorată experienței non-formale acumulate de organizatori, precum și contribuțiilor pe care le vor aduce specialiștii şi figurile publice implicate în proiect. Acesta va contribui la o specializare mult mai adaptată nevoilor studenților la drept și va deschide drumul pentru o nouă abordare în ceea ce privește orientarea profesională a acestora, contribuind astfel la reformarea și îmbunătățirea sistemului de justiție din România.

Asociația “LiderJust” este asociația alumnilor programului Lideri pentru Justiţie și promovează leadership-ul și inițiativa în justiție. LiderJust este formată din aproximativ 30 de membri, tineri specialiști din toate ramurile sistemului de justiție.

Viziunea LiderJust este de a crea în anii ce urmează un model nou și complet al leadership-ului în domeniul justiției. Prin dezvoltarea rețelei de alumni, asociaţia îşi propune să devină o voce unită și puternică care să elaboreze noi proiecte educaţionale şi informative, având ca scop crearea unor premise pentru îmbunătăţirea modului de funcţionare a sistemului de justiţie din România. Prin activitatea sa LiderJust promovează educaţia non-formală şi leadership-ul în justiţie, punând accent pe  valorile esenţiale în dezvoltarea societăţii româneşti.


Laurențiu PETRE

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti