Secţiuni » Articole
Articole autoriRNSJESSENTIALSStudiiOpiniiInterviuriPovestim cărţi
Opinii
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

Impozite, libertate si ghiocei
08.03.2012 | JURIDICE.ro, Andrei SĂVESCU

JURIDICE - In Law We Trust

1. Cu titlu de exemplu, în Germania sunt prețuri mai mici, față de Franța. Lucrurile de larg consum, adică lucrurile care ne interesează pe noi, au în general prețuri de vânzare cu amănuntul mai mici. Da, dar în Franța impozitele sunt mai mici decât în Germania, mi se suflă. Asta poate însemna că ar fi bine să locuiești în Franța și să cumperi din Germania.

2. În Germania nu există limită maximă de viteză pe autostradă. În plus, nu este ilegal să conduci cu alcool în sânge.

3. În România atât impozitele cât și prețurile sunt mari, viteza pe autostradă  este limitată și nu e voie să conduci băut. Metoda de reglementare este probabil potrivită, prin constrângere normativă. Pe de altă parte, în România zăpada rămâne mai mult pe marginea drumului, așteptând să se topească. Această metodă naturistă de îndepărtare a zăpezii permite apei să treacă treptat în sol, ceea ce favorizează dezvoltarea ghioceilor.

4. Impozitul este fundamentum regni, baza funcționării statului. Libertatea este sentimentul care dă suportabilitate impozitului iar ghiocelul este o plantă gingașă, a cărui vedere ne dă o desfătare care, chiar și ea singură, ne dă un motiv suficient ca să spunem că e drăguț că ne-am născut.

dr. Andrei SĂVESCU
coord. JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.