Secţiuni » Articole » Opinii
OpiniiPovestim cărţiImaginarul dreptului
Condiţii de publicare

Am ales dreptul. Ce inseamna asta?
03.03.2012 | Adina GANȚOLEA

Secţiuni: Opinii
JURIDICE - In Law We Trust

Aruncând o privire în jurul nostru observăm cum oamenii încearcă să își găsească liniștea. Dar oare ce înseamnă exact această liniște? În ce poate fi ea transpusă?

Majoritatea caută poziție socială cât mai înaltă, dar atunci când ajung în acel punct își dau seama că le lipsesc multe lucruri și că au renunțat la și mai multe pentru a ajunge acolo. Nemulțumirea oamenilor cu ce au și ambiția lor de a descoperi cât mai multe înseamnă progres economic, dar oare acest progres ne umple sufletul de dragoste și de bucuria pe care o căutam?

Se spune că lucrurile simple fac diferența dintre noi. Ar trebui să ne gândim mai mult la ceea ce ne dorim cu adevărat și la a culege bucuriile vieții și din lucrurile simple. Pasiunea, dorința de a cunoaște, de a înțelege lucrurile din jur, de a avea speranță și încredere în noi ar fi câteva trăsături esențiale pentru a parcurge cu bine un labirint al vieții presarăt de iluzii, minciuni și manipulare. Dar ce înseamnă “cu bine”?

Fiecare din noi își pune întrebări care rămân fără răspuns și se confruntă cu nedrepatea. Privim realitatea înconjurătoare și alegem pentru ce vom lupta mai departe. E ca și cum am participa la un joc, cineva ne-ar da instrucțiunile corecte, dar și metodele de înșelăciune, iar noi vom fi nevoiți să urmăm calea care ne reprezintă.

Eu am ales dreptul. Sper că “dreptul” înseamnă reguli pentru echitate.

Adina GANȚOLEA
student, Universitatea Romano-Americana, Facultatea de Drept
internship Societatea de Stiinte Juridice

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti