Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul Uniunii Europene
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti

Concluziile Consiliului European din 1 si 2 martie 2012


6 martie 2012 | Cristiana BUDILEANU, Cristiana BUDILEANU
Secţiuni: Content, Dreptul Uniunii Europene
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

La reuniunea Consiliului european s-a discutat despre aplicarea strategiei economice a Uniunii Europene. Această strategie vizează printre altele măsuri determinate pentru stimularea creșterii locurilor de muncă.

Consiliul european a adoptat cele 5 priorități pe care Comisia Europeană le-a fixat pentru anul 2012 în examinarea anuală a creșterii. Acesta a examinat acțiunile care trebuie aplicate la nivel național. Statele membre trebuie să progreseze mai repede pe calea obiectivelor strategiei Europa 2020 și să-și intensifice eforturile pentru a concretiza reformele enunțate în recomandările pe țară din 2011.

Statele membre participante au semnat tratatul cu privire la stabilitatea, coordonarea și guvernarea în Uniunea Economică și Monetară (UEM).

Consiliul european a fixat prioritățile UE pentru următoarea reuniune a G20 , dar și pentru Conferința Națiunilor Unite Rio + 20, insistând în special pe măsurile și reformele care favorizează creșterea.

Consiliul European a acordat Serbiei statutul de țară candidată la UE.

S-a decis revenirea Consiliului asupra aderării Bulgariei și României la spațiul Schengen pentru a putea adopta decizia în septembrie.

Herman Van Rompuy a fost reales președinte al Consiliului european.

Cristiana BUDILEANU
jurist, traducător autorizat

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional
JURIDICE Comunicare
JURIDICE pentru studenti









Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro